Enklere forædlingsprocesser og nye digitale muligheder

PUBLICERET: 14 April 2021
OPDATERET: 14 April

Som optakt til den virtuelle Drupa-messe, som starter i næste uge, løftede forædlings-giganten, Kurz, sløret for deres seneste udvikling inden for forædling inklusive en spændende digital løsning til B1-formatet.

Kurz har i mange år været mest kendt som materialeleverandør, specielt folier, men har de seneste år slået deres position fast som teknologi-leverandør. Det er især deres køb af det schweiziske selskab Steinemann, der har skabt denne ændring. Steinemann fremstiller inkjet-baserede forædlingsmaskiner. Med disse kompetencer i folden står Kurz nu for alle processer i den digitale forædling.

Senior Vice President Markus Hoffmann fortæller, at Kurz leverer materialer til en række andre digitale forædlingsfirmaer, fx MGI og Scodix, men at de med deres Steinemann-løsninger nu kan verificere hele processen internt.

Høj hastigheds B1-forædlingsmaskine

På den kommende virtuelle Drupa-messe vil Kurz præsentere deres seneste bud på digital forædling til de større trykkerier. Det er den nye DM-Maxliner som er en B1-maskine med to forædlingstårne. Den kan køre med partiel relieflak i det ene tårn, og med foliering i det andet tårn. Man kan altså foretage to typer forædling i samme arbejdsgang. Farven er af UV-typen.

Hastigheden er på ikke mindre end 7.000 ark i timen med en opløsning på 600 dpi. En opløsning som Kurz hævder er fin nok til filigran-foliering. Omstillingen mellem to opgaver anslås at ligge mellem 10 og 15 minutter og i kraft af maskinens avancerede visuelle kontroludstyr siges det, at allerede andet ark er salgbart. Kurz står ikke tilbage for at hævde, at deres løsning er absolut ”best in class”.

Forenkling af foliesortimentet

På varmfoliering, som stadig anses for at være det fineste inden for foliering, har Kurz udviklet en ny folie med navnet MSU. Formålet er at have en folie med et bredere anvendelsesområde. Man vil have brug for færre folietyper, og dermed mindre lager. Samtidig vil en multi-purpose folie betyde færre materialeskift og dermed en mindre kompleks produktion.

Koldfoliering er en mere økonomisk form for foliering og er måske derfor og så den forædlingsform med den største vækst, ifølge Markus Hoffmann. Derfor har Kurz foretaget samme øvelse med at forenkle folieudbuddet. Det er sket med den nye KPS SX+ som i princippet kan erstatte alle Kurz’ koldfolierings folier.

Hold øje med Kurz på næste uges virtuelle Drupa.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01