CoPrint bliver mere effektive på hæfteproduktion

PUBLICERET: 7 April 2021
OPDATERET: 7 April

Med købet af en brugt Duplo 5000 hæftetrimmer satser CoPrint og indehaver Flemming Olsen på både at øge effektiviteten og kvaliteten på sin hæfteproduktion. Hæfteproduktion udgør en væsentlig del af CoPrints omsætning i form af bl.a. foreningsblade, programmer til sportsbegivenheder og kirkeblade.

– Der kom en Duplo 5000 til salg hos Grafisk Rep, som var interessant for os. Da jeg selv havde et par efterbehandlingsmaskiner, som jeg ikke rigtig fik brugt, lavede vi en aftale som betød, at vi kunne købe Duplo’en til en god pris mod at aflevere de andre maskiner, fortæller Flemming Olsen.

Flemming Olsen, indehaver af CoPrint.

Større konkurrencedygtighed

Med den tidligere hæftetrimmer skulle arkene fødes manuelt. Det kunne binde en medarbejder i flere timer og på den måde lukke af for udførelsen af andre opgaver. Med den nye Duplo lægges de færdige sæt i den ene skuffe og omslagene i den anden og så kan den stå og kører uden bemanding. Med en hastighed på op til 5.000 ark i timen, er den desuden en hel del hurtigere end forgængeren.

– Vi producerer mange hæfter. Med den nye maskine er vi blevet mere konkurrencedygtige på både pris og leveringstid. Så nu satser vi på at kunne producere endnu flere hæfter, når Danmark for alvor lukker op igen, siger Flemming Olsen.

Han forventer, at de kan være konkurrencedygtige i oplag på helt op til 2.000. Når sættene er kørt ud på deres AccurioPress 6100 skæres de i top og bund inden de lægges i Duplo’en, som falser, hæfter og forkants-trimmer oplaget.

Om arbejdet omkring Femern-forbindelsen (tunnellen mellem Rødby og Femern) giver flere kommunikationsopgaver lokalt siger Flemming Olsen:

– De fleste opgaver er samlet i nogle større udbud, som er for store til sådan nogle som os. Men vi laver da lidt skilte og bannere. Fornylig har vi også produceret en informationsavis i tabloidformat på genbrugspapir til indbyggerne på Femern. Så der kommer lidt opgaver men ikke noget, der forandre vores vilkår markant.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01