Nyt Duplo skærebord tager opgaver direkte fra ”shoppen” – hos Degn Grafisk

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 16 March 2021
OPDATERET: 16 March

Duplo ville sidste år have lanceret deres nye skærebord, PFI Blade B3+ på Drupa-messen i Düsseldorf, men messen blev aflyst, så det blev en virtuel lancering i juni måned. Og det var en vellykket lancering, for der er allerede solgt 175 enheder i Europa, heraf plus 10 i Danmark.

Jesper Koch fra Quadient, som forhandler bordet i Danmark, fortæller, at successen skal findes i et godt produkt med Duplos eget software, der er meget brugervenligt, og ikke mindst i et meget rimeligt prisniveau.

– Prisen er i et niveau, hvor mange virksomheder kan være med, samtidig med at de får mulighed for at producere nye opgaver, de ikke tidligere kunne løse selv, uddyber Jesper Koch.

Duplo PFI Blade B3+ er monteret med 3 værktøjer, Cut through knife, kiss cut knife, og scoring wheel, som kan arbejde i div. materialer som papir, karton og folier i op til 1,5 mm. tykkelse. Bordet er perfekt til on demand opgaver og prototyper, oplyser Jesper Koch.

Investeringen er en beskyttelse af vores medarbejdere

Degn Grafisk er en af de ti, der har fået Duplo PFI Blade B3+ skærebord installeret. Der gik blot nogle få måneder efter lanceringen, da skærebordet blev installeret i deres produktion i Nørager.

Henrik Degn er direktør og ejer af Degn Grafisk.

– Det nye skærebord er et supplement til vores udstyr. Så nu kan vi løse flere opgaver, som vi før måtte sende ud af huset. Vi kan sænke oplagene og omkostningerne, blandt andet når vi kører klistermærker, fortæller Henrik Degn.

Investeringen fandt sted midt under Corona-krisen, som de har mærket hos Degn Grafisk, men de har klaret sig fornuftigt igennem med alle medarbejdere i behold. De har endda netop udvidet med en grafiker, så nu er der 12 ansatte i virksomheden.

– Vi har formået at holde bundlinjen, selv om vi ikke er vækstet på omsætningen. Investeringen i Duplo skærebordet er rettidig omhu. Vi kan nu udføre flere opgaver selv, så det beskytter vores medarbejdere, forklarer Henrik Degn.

Men hovedårsagen til investeringen skyldes, at Duplo PFI Blade B3+ er så automatiseret, at den kan tage opgaver direkte fra Degn Grafisk webshop. Det er en kæmpe fordel, ikke mindst fordi Degn Grafisk har en populær webshop, der genererer pænt med ordrer til virksomheden.

– Vi har nogle dygtige medarbejdere, der arbejder med vores webshop og med SEO-optimering, forklarer Henrik Degn om årsagen til deres populære webshhop.

Nogle af de opgaver, der løses på Duplo skærebordet er fx ”hængere” og klistermærker. Du kan se, hvordan opgaverne kører på skærebordet på denne video.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01