Heidelberg sælger produktionen af kemikalier

PUBLICERET: 14 December 2020
OPDATERET: 14 December

Som en del af det planlagte fokus på kerneaktiviteter og porteføljetilpasninger har Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) solgt sit belgiske produktionssted til fremstilling af kemikalier til DC Druck Chemie GmbH (Druck Chemie).

DC Druck Chemie er et selskab i den engelske koncern Langley Holdings PLC. Langley Holdings er en international ingeniørgruppe, der producerer varer til en bred vifte af industrier over hele verden, inklusive trykindustrien. De ejer blandt andet Manroland Sheetfed, som må anses for at være en direkte konkurrent til Heidelberg.

Salget inkluderer virksomhederne BluePrint Products NV og Hi-Tech Chemicals BV, der ligger i Kruibeke, Belgien. Her udvikles og produceres kemikalier til flexo- og offsettryk. Produkterne vil fortsat blive tilbudt af Heidelberg som en del af deres overordnede strategi for forbrugsstoffer. Med salget overføres produktionsstedet og i alt omkring 40 ansatte til Druck Chemie. Heidelberg genererer en købspris på ca. 20,5 millioner euro. Salget er effektivt fra i dag (den 11. december 2020).

– Ved at skille os af med produktionen af kemikalier til trykindustrien gør vi gode fremskridt med vores omlægning og koncentration om vores kerneaktiviteter, siger Rainer Hundsdörfer, administrerende direktør for Heidelberg. – Vi vil bruge de midler, der frigøres ved dette, til at beskytte vores likviditet i tider med Covid-19-pandemien og til at gå videre med strategiske investeringer i fremtiden på vej mod vores digitale transformation.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01