Ricoh løfter sløret for ny B2 inkjet arkprinter

PUBLICERET: 10 December 2020
OPDATERET: 10 December

Ricoh løfter i dag sløret for en spændende verdensnyhed – den længe ventede B2 inkjetprinter RICOH Pro Z75. Med den henvender Ricoh sig til applikationsområder og printvolumener der tidligere var forbeholdt offsettryk. Ricoh Pro Z75 imødekommer hermed den øget efterspørgsel på inkjet-baserede produktionsløsninger.

Nutidens kommercielle trykmiljøer er anderledes end de var for bare et år siden, da ikke mindst pandemien har gjort dem endnu mere omstillingsparate. Mens overgangen til digitalt tryk har udviklet sig i årevis, ser printleverandørerne nu ud til at fremskynde overgangen yderligere.

RICOH Pro Z75 er udviklet fra bunden af Ricohs egne eksperter. Den bygger på mere end 40 års inkjet-erfaring samt kulturen for transformationel innovation, som med et japansk ord hedder Henkaku.

Trykkerierne på udkig efter ny teknologi

Trykkerierne er mere end nogensinde før på udkig efter teknologi, der kan give dem nye forretningsområder og lønsomt imødekomme den stigende efterspørgsel efter små oplag og hurtig levering.
Mediefleksibilitet og konkurrencedygtige driftsomkostninger er nøgleordene. Dem, der søger høj produktivitet, brugervenlighed og alsidigt medievalg på tværs af offset-coatede, ubestrøgne og inkjet-behandlede medier kombineret med en af de laveste driftsomkostninger i sin klasse, vil drage fordel af den strategiske innovative RICOH Pro Z75, skriver Ricoh i en pressemeddelelse.

Lasse Riis Poulsen, Direktør for Commercial & Industrial Printing, hos Ricoh Danmark.

Herman Verlind, ejer af den Hollandske grafiske virksomhed Zalsman, udtaler:
– Jeg er især imponeret over maskinens tekniske design, og printkvaliteten og produktionshastigheden er på et meget højt niveau i forhold til markedet.

RICOH Pro Z75 benytter Ricohs effektive tørreteknologi, automatisk duplex, pålidelig papirgang samt en ny DFE-controller arkitektur der samlet giver ekstremt høj produktivitet. Offset billedkvalitet opnås gennem Ricohs egne printhoveder, egen blæk og dynamisk dråbestørrelsesteknologi, der tilsammen giver en løsning, der overgår forventningerne hos de mest krævende kunder.

Tiden er inde til B2 inkjet

Lasse Riis Poulsen, Direktør for Commercial & Industrial Printing, hos Ricoh Danmark, siger:
– Vi gjorde det klart for nogen tid siden, at vi ikke ville bringe et B2-format produkt på markedet, før tiden var rigtigt – den tid er nu kommet. Vores designteknikere har udviklet en ekstraordinær platform: den kombinerer høje dækflader med de lavere omkostninger fra inkjet og med den effektive B2-duplex-kapacitet. Jeg er overbevist om, at RICOH Pro Z75 er det produkt, som markedet har brug for, og som vil hjælpe hårdt pressede kommercielle trykkerier med bedre at navigerer igennem urolige farvande mod en mere bæredygtig fremtid i en nye verden af print.

Flere detaljer om RICOH’s Pro Z75 vil blive afsløret i begyndelsen af 2021, herunder lanceringstider.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen