Ny Arizona 2300-serie giver smartere, mere effektiv produktion med nye muligheder

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 1 September 2020
OPDATERET: 1 September

Canon kalder selv deres nye Arizona 2300-serie en ”ægte game changer”. Flatbedprinteren, der er blevet præsenteret på efterårets første dag er skabt til at øge produktionen, og effektiviteten. Den nye serie fås med forskellige blæk-kanaler (xx40, xx60 og xx80) for at understøtte en bred vifte af applikationer og omfatter tre kompakte GTF-modeller (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) med et flatbed-område på 1,25 m x 2,5 m og tre store XTF-modeller (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) med et flatbed-område på 2,5 m x 3,08 m.

Arizona Flow teknologi øger produktiviteten

Flatbedbordet er designet til den helt nye Arizona FLOW-teknologi – en luftstrømssugningsteknik, der kombinerer et zonefrit, multi-origin bord-layout med brugervenlige, pneumatiske registreringsben, så mediet bedre holdes på plads på bordet. Resultatet er 20 procent højere produktivitet sammenlignet med tidligere Arizona-printere, eftersom operatøren ikke behøver at maske bordet op eller tape mediet fast, hvilket giver hurtigere og ubesværet skift mellem job og kortere opsætningstider. FLOW-teknologien gør print på vanskelige medier endnu nemmere, som for eksempel på karton, træ eller glas, eller print af store billeder, der er lagt side om side. Print kant til kant på mediet, og få mindre eller ingen spild, mere output og flere valgmuligheder.

Ved hjælp af de pneumatiske registreringsben kan man justere mediet enten til bordets venstre eller højre kant – eller begge – og man kan printe 2-up, 4-up og 6-up. Når man vender mediet om på bagsiden og fra venstre til højre på flatbed-bordet, får man nøjagtig registrering ved dobbeltsidet print, også når man benytter medier med uregelmæssige formater. Print på uens, kraftige, glatte eller udskårne medier uden besvær.

De nye Arizona-maskiner kan printe op til 95 kvm i timen med ensartet kvalitet. Og nedetiden reduceres med håndfri vedligeholdelse afprinthoveder ved at genoprette dysefunktionaliteten på få sekunder.

Arizona Xpert i version 2.1

Udover Arizona 2300-serien lancerer Canon også Arizona Xpert version 2.1. Med nye funktioner og ‘opskrifter’, der forbedrer produktiviteten yderligere, kan denne software printe smarte omrids af mediet på flatbed-bordet, hvilket giver perfekt positionering uden behov for at tape eller afmaske. Arizona Xpert 2.1 understøtter ‘opskrifter’ til print- og beskærings-workflows gennem integration med Canons ProCut-software. Takket være den maksimale automatisering har det aldrig været nemmere at fremstille dobbeltsidede print. Ingen fejl og mindre spild. Med softwaren kan man også nemt bytte ‘opskrifter’ mellem printleverandør og designer, så begge kan se slutproduktet i 3D i Adobe Creative Suite®, hvilket begrænser risikoen for designfejl.

Bæredygtigt design og lavt blækforbrug

Arizona 2300-serien tilbyder LED-UV-hærdning med 40 procent mindre energiforbrug sammenlignet med andre flatbed-printere, fortæller Canon. Samtidig har maskinen også et mindre forbrug af blæk og bruger i gennemsnit mindre end 8 ml ink per kvadratmeter, også under vedligeholdelse, oplyser Canon. Printernes UV-blæk er UL GREENGUARD Gold-certificeret, så print fra Arizona 2300-serien kan bruges i skoler, på hoteller og på sygehuse.

Nye muligheder

Arizona 2300 giver fx mulighed for print på hårde plastmaterialer, som for eksempel akryl, polykarbonat og styren. Med Roll Media Option (RMO) får man adgang til et enormt udbud af rullemedier, herunder tynde, varmefølsomme medier op til 220 cm. Med dette tilvalg kan man nemt skifte mellem rigide og fleksible medier uden at skulle ændre indstillinger på printeren. Det gør det også muligt at køre produktionen døgnet rundt, med sikkert print om natten uden behov for indblanding fra en operatør og muligheden for at benytte et komplet robotstyret workflow, der automatisk fremfører og fjerner medierne.

Serien kan også udstyres med Canons software til struktureret print, Touchstone, hvormed man kan fremstille indretningsapplikationer som for eksempel tapeter og møbelpaneler eller funktionelle applikationer med brailleskrift, der bliver printet med fremhævede, strukturerede effekter.

Simon Brejner tv og Hans Dalmeijer th.

– Med Arizona 2300-serien lancerer vi ny, revolutionerende flatbed-teknologi: et unikt FLOW- system, der forenkler kundernes workflow og fremskynder produktionen. Vi er utroligt begejstrede for at bringe dette produkt på markedet og for at kunne hjælpe vores kunder med at skabe nye vækstmuligheder, kommenterer Hans Dalmeijer, Produkt Marketing Manager, Production Printing Proucts og Simon Brejner, Country Director, Production Printing Products tilføjer: – Vi er overbeviste om, at Arizona 2300-serien vil give vores kunder mulighed for at udvikle deres forretning og åbne for nye markedsmuligheder, samtidig med at de kan opnå en høj driftseffektivitet. Med tilføjelsen af denne nye serie af flatbed-printere til vores portefølje og vores udvalg af vores Colorado UVgel-rulle-til-rulle-printere kan vi tilbyde et udvalg af storformatløsninger, der imødekommer enhver kundes behov.

Første reaktioner fra markedet

De kunder i markedet, der allerede har stiftet bekendtskab med den nye Arizona 230o serie lægger specielt vægt på den nye Flow-teknologi, så de slipper for at “tape og maske”. UV LED er en anden feature brugerne kommenterer positivt, ligesom også hastigheden fremhæves.

Det danske marked

Arizona er allerede pænt repræsenteret på det danske marked, og maskinerne skiftes ikke fordi de bliver nedslidte. Teknologien holder. Så udskiftninger vil ske, fordi kunderne ser nye muligheder og ikke mindst øget produktivitet med de nye 2300-løsninger. Hans Dalmaijer forventer specielt at Flow-teknologien og den nye Xpert software samt hastigheden vil være interessant for både eksisterende Arizona-brugere og nye. Der bliver også åbnet op for flere markeder inden for Industrial Printing, som fx hele emballagemarkedet, fortæller Hans Dalmeijer.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01