P-skilte er deres store ”niche”

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 16 June 2020
OPDATERET: 16 June

Rosendahls Skilte og Solfilm i Glostrup tilbyder hovedsageligt det samme som mange andre skiltevirksomheder. Dekorering af biler, inden- og udendørs skiltning og løsninger til udstillinger med mere. Men de har en niche, som fylder ganske meget. Det er produktion af P-skilte til private parkeringsvirksomheder.

Der dekoreres også biler, her er det en af virksomhedens egne, der er dekoreret.

René Rosendahl startede virksomheden tilbage i 1989. Sammen med en ven investerede han i en skæreplotter, som de begyndte at ”lege” lidt med. René Rosendahl havde dengang overhovedet intet kendskab til hverken plottere eller computere. Så det var ”learning by doing”, men det er gået ganske udmærket, og i dag er han lidt af en maskin-nørd, som gerne investerer i nyt spændende udstyr, og hvis tiden er til det, kan han lide at bruge tid til at finde ud af, hvor meget en ny maskine egentlig kan bruges til.

De tre ansatte i gang ved et af Rolls Roller-bordene. Det er fra venstre mod højre:Susanne, Naeem og Nathalie, som er helt nyudlært skiltetekniker.

Udover René Rosendahl er der tre ansatte i skiltevirksomheden – Susanne, Naeem og Nathalie, som netop er blevet udlært som skiltetekniker, da jeg besøger virksomheden. Hun fortsætter som uddannet skiltekniker hos Rosendahls Skilte og Solfilm.

Tusindvis af P-skilte

P-skilte printes direkte på en SwissQprint-maskine, men der står også et par Roland-printere hos Rosendahl Skilte og Solfilm.

Som nævnt er produktion af P-skilte den store niche i virksomheden. Sidste år producerede de omkring 10.000 P-skilte.

Nyt skilt med firmanavn ved indgangen er produceret på Cosign CNC-fræseren.

Fra print på folie til print direkte på plade

Nicheopgaven er også det afgørende grundlag for nogle af de større maskininvesteringer, René Rosendahl har foretaget. Da de startede med at producere P-skilte, blev teksten skåret i folie, som derefter blev overført på en plade. Så blev der investeret i en SwissQprint-maskine, så nu printes skiltene direkte på pladerne. Og for omkring et års tid siden blev der også investeret i en Cosign CNC-fræser. Det har effektiviseret produktionen af P-skiltene væsentligt.

Men fræseren kan bruges til meget andet, og da René Rosendahl fik lidt tid i overskud begyndte han at lege lidt med mulighederne. Resultatet blev et flot nyt facadeskilt for Rosendahls Skilte og Solfilm.

Ejendomsskilte er også en større niche hos Rosendahls Skilte og Solfilm

Som sagt kan de hjælpe med langt de fleste skilteopgaver, nogle via samarbejdspartnere. Men de har også en anden ret stor niche. Det er ”ejendomsskilte”. Og det er ikke unormalt, at René Rosendahl en dag i weekenden kører mod København, hvor de fleste ejendomskunder er, for at montere de skilte, de ikke har nået inden for normal arbejdstid.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01