Forbrugerne foretrækker papiremballage

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 2 June 2020
OPDATERET: 2 June

En ny europæisk undersøgelse viser, at forbrugere foretrækker papirbaseret emballage, fordi de er bedre for miljøet, og forbrugerne bliver i øjeblikket mere opmærksomme på blant andet emballagens miljøpåvirkninger.

Undersøgelsen, der er foretaget på foranledning af Two Sides og udført af det uafhængige forskningsfirma Toluna, involverede 5.900 europæiske forbrugere. Formålet med undersøgelsen er at få en dybere indsigt i, hvordan forbrugere opfatter emballage, samt deres holdning og præferencer.

Respondenterne blev bedt om at vælge, hvilket emballagemateriale de foretrak, når de kunne vælge mellem papir/pap, glas, metal og plast baseret på 15 parametre, der vedrører holdbarhed såvel som praktiske og visuelle egenskaber.

De egenskaber, som forbrugere værdsætter mest med papir/pap, er, at de er bedre for miljøet, lettere at genbruge, og at det er muligt at kompostere i hjemmet.

Med hensyn til glasemballage sætter forbrugerne især pris på, at det giver god beskyttelse, kan genanvendes, samt udseendet og hvordan det føles.

– Vores undersøgelse viser, at forbrugere i hele Europa sætter pris på de miljømæssige fordele ved papirbaseret emballage. Men der er stadig nogle misforståelser, ikke mindst når det kommer til papirets høje genvindingsgrad, siger Jonathan Tame, administrerende direktør for Two Sides Ltd, og Magnus Thorkildsen, Country Manager for Two Sides Nordics tilføjer:

– Forbrugerne bliver stadig mere opmærksomme på emballagemulighederne for de produkter, de køber, hvilket igen lægger pres på virksomhederne, ikke mindst i detailhandelen. Kulturen ved at “fremstil, brug og smid væk” ændrer sig langsomt.

Den fulde rapport findes her

Læs videre

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Falder papirpriserne i 2023?

2022 var præget af megen turbolens på papirmarkedet. Flere fabrikker omlagde deres produktion, lukkede midlertidigt eller permanent og nogle gik konkurs. Andre har lavet et større udsalg i håbet om, at nogle vil investere i en papirfabrik.
kvarnsveden

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01