Kan inkjet matche offsetkvalitet?

PUBLICERET: 5 June 2019
OPDATERET: 5 June

Screen fortæller i en pressemeddelelse, at deres inkjet flagskib, den rullebaserede Truepress Jet520HD, er blevet testet side om side med en kommerciel offsettrykpresse.  Testen er udført af det uafhængige testlaboratorie, Image Test Labs (ITL), for at afgøre, om inkjet kan matche kvaliteten i offsettryk. ITL, er en division af Technology Watch, LLC.

ITL udarbejdede den sammenlignende undersøgelse i begyndelsen af 2018 i forbindelse med et konsulentarbejde for et amerikansk trykkeri. De ville undersøge forskellige inkjet-teknologier og platforme. Testprojektet blev udtænkt, da ITL havde gennemgået et udvalg af web inkjet-udbydere. ITL bemærkede, at prøverne fra Truepress Jet520HD var de eneste der var trykt på standard bestrøget offsetpapir. Der var hverken brugt primer eller beskyttelseslag. Alligevel præsenterede både en vedhæftningsevne og et udseende, der var helt på linje med offset.

ITL kontaktede SCREEN Americas, og anmodede om produktionstid på en Screen Truepress 520HD plus materialer til yderligere evaluering for at gennemføre en uafhængig test. Et specielt designet testbillede udviklet af et tredjeparts offsettrykkeri blev grundlag for testen. Screen anvendte deres Truepress SC-ink, der er designet til print på konventionelle offsetkvaliteter.

Testresultaterne bliver offentliggjort i den kommende forårsudgave af Technology Watch-nyhedsbrevet. ITL krævede at testen kunne printes direkte på standard bestrøget offsetpapir (uden forbehandling) for at have det mest direkte sammenligningsgrundlag med offset.

Print på standard papirkvaliteter er helt sikkert en af de parametre, der er afgørende for succesen inden for production inkjet. Det lader da også til, at stadigt flere leverandører kan mere og mere på dette område – med eller uden brug fx primer.

Du kan høre mere om mulighederne inden for production inkjet på Grakoms Inkjet Update konference allerede i næste uge. Læs mere her.

Screen skriver til sidst i deres pressemeddelelse, at man kan sikre sig en kopi af testen ved at
kontakte Mark Schlimme, Vice President Marketing på SCREEN Americas: mark.schlimme@screenamericas.com.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01