WERKs: Nyt offset–udstyr flytter opgaver fra digital til offset

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 13 May 2019
OPDATERET: 13 May

Hos WERKs Grafiske Hus i Højbjerg ved Aarhus investerede de i 2017 i en fuldautomatisk femfarve Komori.

– Ja, og med den investering begyndte vi at flytte opgaver fra digital-produktion tilbage til offset. Det var virkelig den omvendte vej, men med den hurtige indstilling, der er på Komorien, er der god fornuft i at flytte opgaver den modsatte retning, forklarer Allan Werk.

Komorien, der er så hurtig at indstille har også fået følgeskab af både falsemaskiner og andet efterbehandlingsudstyr.

Her i forået købte WERKs Grafiske Hus virksomheden Trykd’. Virksomheden drives videre i eget regi, men produktionen er integreret i WERKs Grafiske Hus. Det har betydet, at selv om der flyttes opgaver fra digital til offset, så var der behov for at investere i en ny digital produktionsmaskine for at klare opgaverne. Det blev en Ricoh Pro 9110.

Også inden for styringsværktøjerne er der investeret kraftigt på det seneste med både nyt ordrestyringssystem og et kalkulationssystem. De har også udviklet deres eget WERKproof, der er et online korrektursystem. Blandt andet kører alle virksomhedens online ordrer i WERKproof fra en server i Irland.

– Vi har omkring 40 faste kunder plus det løse i det set-up, fortæller Allan Werk.

Du kan læse mere om Allan Werk og han grafiske virksomhed i magasinet Print og Medier, der udkommer primo september.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder