Uttenthal ser muligheder i digital forædling

PUBLICERET: 1 May 2019
OPDATERET: 1 May

Uttenthals A/S har fået installeret en MGI JetVarnish med iFoil (foliering), som skal give dem nye muligheder i et marked i stor forandring. Det er den kun tredje JetVarnish installation i Danmark, men det giver lidt genlyd, når det er en forædlingsgigant som Uttenthal, der kaster sig ud i sådan en investering.

Direktør Hans-Henrik Uttenthal fortæller:
– Vi er en virksomhed, der i høj grad producerer store ark i store oplag, så på den måde vil JetVarnish’en ikke komme til at ændre noget i vores traditionelle produktion. Men der er en række opgaver i spændet fra 10 til nogle få hundrede i oplag og mindre ark, hvor vi kan komme til at gøre noget, som i dag bliver fravalgt eller som folk slet ikke tænker på at forædle.

Hans-Henrik Uttenthal ser JetVarnish’en som et interessant værktøj i udviklingen af nye produkter. De vil blandt andet bruge den til at lave prøvetryk på, og derigennem måske inspirere til at kunderne ved at vise forskellige former for forædling på den konkrete opgave. Han siger endvidere:

– Det vil styrke os at kende både muligheder og begrænsninger i de digitale forædlingsteknologier. Specielt er det interessant at finde ud af, hvordan det optimale workflow er. Måske skal der være en digital printer foran, så man slipper for at transportere små oplag rundt i byen?

Hans-Henrik mener også, at der kan være en interessant miljøparameter i de digitale teknologier, da der fx ikke er nogen rengøring af serigrafirammer involveret eller noget vandforbrug i det hele taget.

– Ingen tvivl om, at det er en spændende teknologi, som åbner nogle nye muligheder. Med vores store erfaring med forædling er det interessant at få et indblik i både muligheder og begrænsninger i den digitale teknologi. Vi har godt fat i især emballageindustrien, og måske kan JetVarnish’en åbne nogle nye muligheder for os i netop dette marked, slutter Hans-Henrik Uttenthal.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6