Ny tørringsteknologi holder prisen nede på vandlakmaskine til digitaltryk

PUBLICERET: 23 April 2019
OPDATERET: 23 April

Plockmatic Industrial fortsætter udviklingsrejsen med Argos Solutions og præsenterer en vandbaseret lakløsning, specielt udviklet til digitalt trykt emballage.

– Jeg ved, at interessen vil være stor fra andre segmenter også, da det er en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning, siger Tommy Segelberg, CEO for Plockmatic Industrial.

Tommy Segelberg, CEO hos Plockmatic Industrial.

Ved at anvende en patenteret teknologi fra Argos har det været muligt at eliminere aniloxvalser og ductor-blade, som ellers skulle sikre en jævn og ensartet lakering.

Den nye maskine hedder AQUA og er, som navnet antyder, en helt vandbaseret maskine. Ifølge Tommy Segelberg, er samarbejdet med Argos den mest effektive og overkommelige måde at udvikle og markedsføre et produkt på.

– I Plockmatic-koncernens miljøstrategi ser vi et behov for at kunne tilbyde en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning, ikke kun for emballagemarkedet, men for eksempel også på markedet for fotobøger, siger Tommy Segelberg.

Godkendt til fødevareemballage

AQUA arbejder med en lak, der er godkendt til brug på fødevareemballage. Da processen kun foregår med vand, afgiver maskinen ingen giftige gasser. Således behøver brugeren ikke at investere i ventilation eller anden form for udluftning.

AQUA er klar til levering i formaterne B3 eller B2 og kan bruges både inline og offline med de kendte trykteknologier på markedet.

På spørgsmålet om, hvilke der er de mest innovative funktioner i AQUA-maskinen, fremhæver Tommy Segelberg produktionsomkostningerne, hvor laklaget er nede på 2-4 gram pr. kvadratmeter. Derudover peger han på den lave tørretemperatur på bare 30 grader.

– Det er unikt, fordi vi bruger et særligt tørringssystem, IR/Thermal-Air. Ved at bruge dette IR tørringsmodul behøver vi ikke den dyrere Anilox-kammerteknik til at påføre belægningen med en glat og jævn overflade, siger Tommy Segelberg.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder