Ny tørringsteknologi holder prisen nede på vandlakmaskine til digitaltryk

PUBLICERET: 23 April 2019
OPDATERET: 23 April

Plockmatic Industrial fortsætter udviklingsrejsen med Argos Solutions og præsenterer en vandbaseret lakløsning, specielt udviklet til digitalt trykt emballage.

– Jeg ved, at interessen vil være stor fra andre segmenter også, da det er en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning, siger Tommy Segelberg, CEO for Plockmatic Industrial.

Tommy Segelberg, CEO hos Plockmatic Industrial.

Ved at anvende en patenteret teknologi fra Argos har det været muligt at eliminere aniloxvalser og ductor-blade, som ellers skulle sikre en jævn og ensartet lakering.

Den nye maskine hedder AQUA og er, som navnet antyder, en helt vandbaseret maskine. Ifølge Tommy Segelberg, er samarbejdet med Argos den mest effektive og overkommelige måde at udvikle og markedsføre et produkt på.

– I Plockmatic-koncernens miljøstrategi ser vi et behov for at kunne tilbyde en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning, ikke kun for emballagemarkedet, men for eksempel også på markedet for fotobøger, siger Tommy Segelberg.

Godkendt til fødevareemballage

AQUA arbejder med en lak, der er godkendt til brug på fødevareemballage. Da processen kun foregår med vand, afgiver maskinen ingen giftige gasser. Således behøver brugeren ikke at investere i ventilation eller anden form for udluftning.

AQUA er klar til levering i formaterne B3 eller B2 og kan bruges både inline og offline med de kendte trykteknologier på markedet.

På spørgsmålet om, hvilke der er de mest innovative funktioner i AQUA-maskinen, fremhæver Tommy Segelberg produktionsomkostningerne, hvor laklaget er nede på 2-4 gram pr. kvadratmeter. Derudover peger han på den lave tørretemperatur på bare 30 grader.

– Det er unikt, fordi vi bruger et særligt tørringssystem, IR/Thermal-Air. Ved at bruge dette IR tørringsmodul behøver vi ikke den dyrere Anilox-kammerteknik til at påføre belægningen med en glat og jævn overflade, siger Tommy Segelberg.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

De seneste nyheder

FlexoPrint investerer i endnu en hybrid trykmaskine

Den seneste Digital Series HD UV inkjet/flexo linje blev valgt fordi, det er en 'ægte hybrid'.
Screenshot

Xeikon viser nye løsninger i nøglesegmenterne

Xeikon tilbyder digitale løsninger til både emballageindustrien og den grafiske industri på Drupa.
Xeikon-Drupa

Stibo køber trykkeri ud af konkursbo

Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen fortæller i et interview med Sign & Print, hvad det kommer til at betyde.
Søren Henriksen

John Jansen er ny direktør hos ScandiSales

ScandiSales udfylder positionen som direktør med den erfarne John Jansen, som bl.a. har en fortid som bogbinderiejer.
john_jansen