En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykfarvepriserne globalt

PUBLICERET: 8 April 2019
OPDATERET: 8 April

I slutningen af marts skete der en alvorlig ulykke på kemivirksomheden Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Udover de mange dræbte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig indflydelse på den globale råvareforsyningskæde, herunder de materialer der anvendes i UV-trykfarver, skriver Flint Group i en pressemeddelelse.

Ulykken forårsagede næsten 80 dødsfald, sårede hundredvis af mennesker og tvang tusindvis af ud i evakueringer. Den kinesiske regering har gennemtvunget lukninger i industriparken for at muliggøre undersøgelser og sikkerhedsinspektioner.

– Vi sender vores dybeste medfølelse til dem, der er berørt at dette personligt, udtaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for indkøb af Flint Group Packaging, er tusindvis af fabrikker allerede blevet lukket ned. Regeringsundersøgelser og sikkerhedsinspektioner vil påvirke den samlede kemiske industri i Kina og vil ikke være begrænset til den provins, hvor den katastrofale ulykke skete.

Effekten har nået UV-farveforsyningskæderne, da lukningerne påvirker virksomheder, som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemærker, at råvaremangel ikke påvirker farveforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarer vil udbudt til en højere pris på grund af den ubalance mellem udbud og efterspørgsel, som denne begivenhed har forårsaget.

Genåbningsdatoen for de lukkede fabrikker er fortsat ukendt.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01