En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykfarvepriserne globalt

PUBLICERET: 8 April 2019
OPDATERET: 8 April

I slutningen af marts skete der en alvorlig ulykke på kemivirksomheden Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Udover de mange dræbte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig indflydelse på den globale råvareforsyningskæde, herunder de materialer der anvendes i UV-trykfarver, skriver Flint Group i en pressemeddelelse.

Ulykken forårsagede næsten 80 dødsfald, sårede hundredvis af mennesker og tvang tusindvis af ud i evakueringer. Den kinesiske regering har gennemtvunget lukninger i industriparken for at muliggøre undersøgelser og sikkerhedsinspektioner.

– Vi sender vores dybeste medfølelse til dem, der er berørt at dette personligt, udtaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for indkøb af Flint Group Packaging, er tusindvis af fabrikker allerede blevet lukket ned. Regeringsundersøgelser og sikkerhedsinspektioner vil påvirke den samlede kemiske industri i Kina og vil ikke være begrænset til den provins, hvor den katastrofale ulykke skete.

Effekten har nået UV-farveforsyningskæderne, da lukningerne påvirker virksomheder, som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemærker, at råvaremangel ikke påvirker farveforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarer vil udbudt til en højere pris på grund af den ubalance mellem udbud og efterspørgsel, som denne begivenhed har forårsaget.

Genåbningsdatoen for de lukkede fabrikker er fortsat ukendt.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand