Ny teknologi øger produktionshastigheden på indbundne bøger i små oplag

PUBLICERET: 25 March 2019
OPDATERET: 25 March

På årets Hunkeler Innovationdays i Luzern, Schweiz, viste Müller Martini deres seneste efterbehandlingsløsning: en forsats-feeder til industriel behandling af indbundne bogblokke i oplag på helt ned til en.
Anvendelsen af forsats er problematisk når det gælder indbundne bøger i små oplag. Det vil ofte involvere omstændeligt manuelt arbejde på grund af de mange produktionstrin. Med Müller Martinis nye forsats-feeder automatiseres hele bogblokprocessen uanset om rygge skal være flad eller rund. Den kan bruges både som en offline eller nearline løsning.
Andre fordele ved forsats-feederen er:

  • Egnet til alle typer bogblokke (fx trådsyet, enkeltark, prælimet).
  • Stor procesfleksibilitet, når der produceres indbundne bogblokke, brochurer og hæfter med åben ryg.
  • Klar til digitale og konventionelle applikationer.

På Hunkeler Innovation Days blev forsats-feeder demonstreret i forbindelse med Müller Martinis Vareo Perfect Binder og InfiniTrim tre-knivs-trimmer. I tråd med Müller Martinis Finishing 4.0-filosofi, giver denne investering bogbindere mulighed for at producere helt små oplag langt mere økonomisk.
Den tyske printserviceudbyder Schatzl Druck & Medien blev de første til at investere i denne nye løsning. Ulrich Schatzl, administrerende direktør siger:
– Vores hovedfokus er på fuld automation, og vi har brug for skalerbar og automatiserbar kapacitet på grund af sæsonudsvinget i vores produktion (fx julehandlen).
Forsats-feederen / Vareo / InfiniTrim-løsningen er præcis, hvad vi har brug for. Det er et hybrid-system til softcover og indbundet, sikrer automatisk bogbloksindføring, giver stor variabilitet og reducerer manuel indgriben.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01