August Faller: Stor vækst og ny digital forretningsmodel

PUBLICERET: 13 March 2019
OPDATERET: 13 March

Emballageproducenten August Faller kan se tilbage på et særdeles succesfuldt 2018. Virksomheden, der har sit hovedsæde i Waldkirch ved Freiburg i Tyskland, har således øget sin omsætning til et nyt rekordniveau. Med betydelige investeringer i nye produktionsanlæg, blandt andet på adressen i Hvidovre, har Faller rustet sig til yderligere vækst og en stabil fremtid.
August Faller er blandt de førende producenter af emballager til lægemiddelindustrien på det europæiske marked. En position, der blev konsolideret i det forgangne år, hvor koncernens omsætning steg med mere end syv procent – og nåede et rekordniveau med knap 132 millioner euro.

Væksten kommer fra de centrale og nordeuropæiske markeder

Daniel Keesman, administrerende direktør i Faller-koncernen fortæller, at væksten primært kommer fra Tyskland, Schweiz og Østrig, men at det også går bedre og bedre på de nordeuropæiske markeder. Ud over de tyske produktionsanlæg i Waldkirch, Binzen og Schopfheim har virksomheden slået sig ned i Danmark og Polen med stor succes.
Firmaet tilbyder serviceydelser inden for emballage til farmaceutiske produkter og logistiske serviceydelser til kliniske studier. – Vores internationaliseringsstrategi, som vi har forfulgt i nogle år nu, giver bedre og bedre afkast, siger Daniel Keesman. I 2019 forventer vi, at vores omsætning stiger med yderligere syv procent.
For at kunne nå dertil fortsætter August Faller sin udvikling og investerede således i det forgangne regnskabsår 16,9 millioner euro i udbygningen af processer og teknologier – det svarer til en investeringskvote på 12,8 procent. Størstedelen er gået til indkøb af nye trykkemaskiner.
– Dermed har vi udvidet vores produktionskapacitet og produktportefølje til foldeæskefabrikken i Waldkirch betydeligt, siger Daniel Keesman. Derudover investerer Faller løbende i automatiseringen og digitaliseringen af arbejdsprocesserne for at ruste sig til den internationale konkurrence i fremtiden.

Nyt datterselskab til de helt små serier

En trend inden for emballageindustrien er den stigende efterspørgsel efter stadig mindre oplag og kortere leveringstider – det gælder helt ned til enkeltenheder. For at kunne tilfredsstille kunderne fra lægemiddelindustrien og andre brancher endnu bedre i fremtiden går Faller nye veje: Virksomheden har således dannet et datterselskab med PackEx GmbH i Worms i den tyske delstat Rheinland-Pfalz – et selskab, der er specialiseret inden for produktion af foldeæsker i mindre og helt små oplag. Det særlige er, at kunderne kan bestille de ønskede produkter når som helst online, leveringstiderne er korte og udgifterne små.
– Det er primælrt en digital forretningsmodel og moderne produktionsteknologier, der har gjort dette muligt, siger Nikolaus Reichenbach, administrerende direktør hos PackEx. Kunderne kan benytte sig af tilbuddet fra PackEx enten direkte eller som hidtil via Faller.
Du kan læse om August Fallers investeringer i emballagetrykkeriet i Hvidovre her.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand