Kan solvent blæk være miljøvenligt

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 20 February 2019
OPDATERET: 20 February

Display Graphics Supply havde tirsdag i denne uge inviteret til seminar for at fortælle hvordan Epson har arbejdet med at gøre deres solvente blæk miljøvenligt.

Mødet blev holdt i Epsons nye store og lyse lokaler i Glostrup. Richard Hutjens fra Epson i Holland var kommet til Danmark for at fortælle om deres løsninger og ikke mindst udviklingen af deres solvente blæk.

Epson har i mange år arbejdet med at udvikle en eco-solvent blæk-løsning. Og i dag er deres solvente blæk blandt andet GreenGuard certificeret) og alle GS3 og GS3 med rød farve er nikkelfri. GS3 lever også fuldt op til det nordiske Svanemærke. Alle Epsons DS-farver (sublimation) er derudover testet af VIA i Danmark og lever op til samme standarder.

Farverne kan benyttes til svanemærkede tryksager.

Ja, Epson-blækket er så ufarligt, at det kan drikkes, men det smager ikke godt understregede Richard Hutjens, der udover det miljøvenlige blæk også fortalte om Epson og deres produkter.

Et fint tiltag af Display Graphics Supply og Epson, og interessen for at være ”grønne” virksomheder er stigende, fortalte Mette Bech Elsgaard og Arne Madsen fra Display Graphics Supply.

Læs videre

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder