Fra sikkerhed på skinner til print på skilte og visitkort

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 18 February 2019
OPDATERET: 18 February

René Pedersen har arbejdet med skinner – togskinner – det meste af sin tid. De seneste fem år som selvstændig med virksomheden Skinner Aps, der arbejder med sikkerhed på skinner. Virksomheden beskæftiger 11 mennesker, og fik i 2018 deres første Gazelle, som gives til virksomheder med positiv vækst i fire på hinanden følgende regnskabsår samt minimum en fordobling af omsætningen over de fire år. Så det er ganske godt gået for en fem år gammel virksomhed, der både skal vækste og investere i opstartsårene, at modtage en Gazelle.

Lang leveringstid på skilte blev starten på ny virksomhed

I forbindelse med en opgave for DSB blev Skinner spurgt om de kunne levere nogle ”grænseskilte” – skilte der markerer grænsen mellem et DSB og et Banedanmark skinneareal. Den opgave påtog Skinner sig og kontaktede et skiltefirma, som tog mod ordren. Men Rene Pedersen oplevede en meget lang leveringstid. Det samme skete næste gang, der skulle bruges grænseskilte. Så René Pedersen tænkte, at det måtte de kunne gøre bedre selv. Det førte til lidt undersøgelser på ”nettet” om, hvad der var af muligheder, og hvad sådan en opgave krævede.

Der blev købt en skæreplotter

Der printes blandt andet advarsels- og “grænse”-skilte på den nye Roland-plotter

– Jeg fandt ud af, at der skulle bruges en skæreplotter. Jeg ved meget om skinner, men ikke meget om plottere. Kunne se, at jeg kunne få nogle ret billige modeller fra Kina, men tænkte, at jeg ville have noget kvalitet, vi kunne stole på. Fandt så også ud af, at Roland ikke kun var leverandør af kvalitetsudstyr til musikbranchen, men også var leverandør til skiltebranchen. Så jeg satsede på, at de også stod for kvalitet her, fortæller René Pedersen.

Dit Print bliver oprettet

Det var tilbage i vinteren 2017. Den 2. januar i år blev virksomheden Dit Print oprettet med selstændigt CVR-nr., og i dag står der en Roland GR-540, en VG-640 og en VersaUV LEF-20 i produktionen. Der bliver handlet, når René Pedersen er ved roret.

René Pedersen og skiltetekniker Jasper Rasmussen, der står for produktionen i Dit Print

Jasper Rasmussen, der er skiltetekniker, er også blevet ansat og styrer produktionen, som allerede er udvidet med opkøb af et T-shirt-trykkeri, der blev opkøbt inklusiv printer og varmepresse. Og Navnefabrikken, der trykker og broderer logoer blev også opkøbt og indlemmet i det nye Dit Print. Det krævede lidt mere personale, så Nittaya, der er gift med Jasper blev ansat. Hun er grafisk designer og står nu for alle broderiopgaverne.

Investerer også i en digital printer

Nu hvor René Pedersen var i gang med investeringer i det nye firma, ville han gerne gå skridtet videre med Dit Print. For han oplevede, at kunderne ofte efterspurgte ”hele pakken”. Ikke blot skilte, tryk på krus og arbejdstøj, men også spurgte ind til levering af visitkort, postkort, flyers og brochurer.

Så nu skulle René Pedersen sætte sig ind i endnu et nyt emne: Print. Nettet blev igen brugt til at søge oplysninger, og de største og meste relevante leverandører af professionelt printudstyr blev valgt ud og kontaktet. Og kun én leverandør blev efter kort tid seriøst overvejet.

– Når man bevæger sig ind på et område, hvor der er ekstra brug for rådgivning, er det vigtigt, at man oplever en kundeservice helt i top – lige fra den opstartende fase. Det oplevede vi hos Ricoh, så det var den eneste leverandør, der var i spil. Specielt fordi de også havde en løsning, både de og vi mente var den rigtige til Dit Print og de opgaver, vi forventede at skulle arbejde med, fortæller René Pedersen.

En alsidig Pro C5200s og en ny sælger

Maskinen, der blev valgt, er en Ricoh Pro C5200s, som er en bruger- og investeringsvenlig laserprinter, der kan anvendes til en bred vifte af opgaver. Og sammen med det efterbehandlingsudstyr, der også står i produktionen, vil Dit Print kunne opfylde de fleste af kundernes forespørgsler.

Det er gået stærkt, men som det kan forstås, gør René Pedersen ikke noget halvt, så nu er der per 1. februar også ansat en sælger, så alt udstyret kommer til at køre på fuldt blus, så fuldt, at der også tales om at ansætte yderligere en medarbejder til produktionen.

Arbejdstøj med logo on-demand

René Pedersen viser noget af det arbejdstøj, der produceres hos Dit Print

Arbejdstøj fylder meget, og Dit Print har indgået en aftale med Mascot Arbejdstøj, som er ved at indrette et stort demolokale og lagerrum hos Dit Print, således at virksomheder kan sende deres medarbejdere på besøg hos Dit Print, hvor de kan vælge den rigtige størrelse tøj, og med det samme kan få påført firmalogo.

En webshop og en voksende produktion

Dit Print har også netop lanceret deres webshop, så nu er de fuldt kørende, og de fylder også mere og mere i den store bygning, som Skinner har. Der bliver løbende inddraget nye lagerhaller til produktionslokaler og lager for Dit Print. Da de startede produktionen op skete det i et stort telt fra Harald Nyborg, som sat op i en af de rå haller med nogle varmeblæsere inde i teltet, så udstyr og personale kunne arbejde der.

Jasper Rasmussen producerer ikke kun på maskinerne, han klarer også bildekorationer og de kan klare at få store arbejdsbiler indendørs i de store haller, der er i Skinner-bygningen. 

Hvad bringer fremtiden?

– Jeg håber, at webshoppen går fint, og at vi også har fået mange erhvervskunder. Derudover satser jeg på, at vi har en fysisk printbutik i København, hvor private kan komme ind fra gaden og få printet. Og måske har vi også en svensk web-shop, fortæller René Pedersen.

Men Skinner-virksomheden bliver ikke glemt. Nu skal der også igen investeres lidt i den virksomhed. Endnu en Gazellepris venter måske forude for den handlekraftige René Pedersen, der har formået at få en print- og skiltevirksomhed op at køre på forbløffende kort tid.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01