Durst og Koenig & Bauer går sammen om udvikling af emballageprinter

PUBLICERET: 8 January 2019
OPDATERET: 8 January

Maskinfabrikanterne Durst og Koenig & Bauer starter sammen et nyt firma for at udvikle digitale produktionssystemer til print på karton og bølgepap.

Dursts administrerende direktør Christoph Gamper.

Målet med det nystartede joint venture er at udvikle fuldt automatiserede produktionslinjer, som vil blive distribueret over hele verden. Ejerandelene i virksomheden fordeles ligeligt mellem Durst og Koenig & Bauer. Fokus er på at udvikle single-pas digital trykning g på pap og bølgepap. I partnerskabet kombineres Durst’s inkjet-teknologi og markedsmæssige tilstedeværelse med maskinteknikkometencerne hos Koenig & Bauer, som med sine 5.700 ansatte er en af verdens største leverandører af trykpresser til bl.a. penge- og sikkerhedstryk samt emballagetrykning.

Det nye joint venture vil have sin base i Tyskland og vil også omfatte service og udvikling af farve. Idéen er også, at virksomheden skal arbejde tæt sammen med hver af de to virksomheders globale netværk.

– Durst og Koenig & Bauer er virkelig et perfekt match, fordi vi, ved at kombinere vores styrker, vil drive digitaliseringen i emballageindustrien, siger Dursts administrerende direktør Christoph Gamper i en pressemeddelelse.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder