Tre globale tendenser der påvirker alle i fremstillingsindustrien – inklusive den grafiske

PUBLICERET: 19 December 2018
OPDATERET: 19 December

Colin Elkins forfatter til en blog om tendenser i fremstillingsindustrien og globalt ansvarlig for softwareløsninger hos firmaet IFS. Han giver på sin blog et interessant bud på tre tendenser, der vil præge fremstillingsindustrien i 2019, og som derfor også vil få betydning for den grafiske branche.

Colin Elkins skriver en blog om tendenser og udviklinger i fremstillingsindustrien globalt.

Først på listen er NFC (Near Field Communication) og smarte etiketter, som ifølge Colin vil revolutionere måden produktinformation overleveres til kunden. Slut med de uendeligt små tekster på bagsiden eller i bunden, som ingen kan læse eller forstå. Zion Market Research forudsiger en årlig vækst for såkaldt ”smarte” etiketter på 17,6 procent i perioden 2018-2024.

– I 2019 vil produkter og varemærker i stigende grad blive udstyret med en NFC-chip. NFC’en og dens nært forbundne smarte etiketter baner vejen for kontantløs handel, og giver bedre dataanalyse og sporbarhed, siger Colin Elkins.

Næste trend på listen er udviklingen af bioplast og enklere miljømærkning.

– I oktober blev der truffet en EU-beslutning om at forbyde flere former for engangsprodukter, som fx visse typer sugerør. Dette vil have to konsekvenser for fremstillingsindustrien. Først og fremmest, hvilke typer emballagematerialer der kan bruges, og for det andet hvordan materialet skal kategoriseres.

Ifølge Elkins vil det globale marked for bioplast vokse fra 253 mia. kr. til 2,7 mia. kr. inden for en periode på bare 10 år. Dette vil kræve nye begreber til kategorisering af materialer. Begreber som nedbrydelig, komposterbar, genbrugelig m.m. kan være forvirrende. Derfor er det nødvendigt, at der skabes bedre og mere præcise definitioner.

Den tredje tendens er, at der vil blive stillet større krav til virksomhederne i forhold til, hvilke råvarer der anvendes, og hvordan deres produktion foregår. Dette understøttes blandt andet af et væld af studier, der har vist, at yngre forbrugere er villige til at betale mere for bæredygtige produkter.

– På lang sigt kan priserne på bæredygtige produkter forventes at falde med en stigning i salget til følge. Pointen er, at alle vinder, i alle faser, fra råvareleverandører til forbrugere, konkluderer Colin Elkins.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01