Heidelbergs nye fyrtårn i digitaliseringen af den grafiske industri

PUBLICERET: 18 December 2018
OPDATERET: 18 December

Heidelbergs nye innovationscenter (IVC) i Wiesloch-Walldorf er åbnet. En tidligere produktionshal er blevet omdannet til et af branchens mest moderne udviklingscentre. Med åbningen af det nye center håber Heidelberg at kunne medvirke til at accelerere den digitale transformation hos såvel kunderne som hos dem selv.

– Digitaliseringen af trykkerierne er i fuld gang, og vi bidrager aktivt til denne proces med vores Heidelberg-goes-Digital-strategi. Vores nye innovationscenter spiller en central rolle i at øge hastigheden på hele branchens digitale transformation, forklarer Stephan Plenz, bestyrelsesmedlem hos Heidelberg med ansvar for digital teknologi.

– Fremtidens innovationer udvikles nu, hvor højt kvalificeret personale arbejder på at udvikle nye maskiner og løsninger til et marked i forandring, siger Stephan Plenz.
Heidelberg bruger omkring fem procent af omsætningen – i øjeblikket omkring 135 millioner euro – på udviklingsaktiviteter. De mange udviklingsprojekter fokuserer på at udvide den industrielle digitale tryksagsportefølje samt inden for offsettryk til at udvikle Push-to-Stop teknologien, der kun kræver menneskelig indgriben i processer, hvis systemet ikke er i stand til at håndtere disse selv.

En del af et netværk med næsten 1.000 udviklere

Den nye IVC er hovedkvarter for et europæisk udviklingsnetværk, der drives af Heidelberg. Det omfatter også lokationer i Kiel, Ludwigsburg, Weiden (Tyskland) og St. Gallen (i Schweiz). Netværket som helhed har tæt på 1.000 udviklere inden for trykteknologi, styrings- og drevsystemer, software og forbrugsstoffer (med fokus på udvikling af blæk til digital trykning). De kombinerer traditionel maskinteknisk ekspertise med nøglekompetencer i forbindelse med digitalisering, billedbehandling, elektronik og softwareudvikling, processteknologi og kemi.

– Det er vores medarbejderes viden og engagement, der i sidste ende gør hele forskellen og sikrer, at Heidelberg er lykkes med dette projekt understreger Plenz. Det nye innovationscenter giver dem et miljø og en atmosfære, de nyder af at arbejde i, og som gør det muligt for kreativiteten at trives, og samtidig fungerer som en model for fremtidige arbejdspraksisser i Heidelberg som helhed, slutter Stephan Plenz.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01