Billeder i verdensklasse printet på Arizona og ImageProgress

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 19 October 2018
OPDATERET: 19 October

Der har netop været World Press Photo 2018 i Politikens Hus. De fleste billeder var fra verdens brændpunkter, i bogstaveligste forstand. Man skal have gode nerver for at se udstillingen, men selv om det er lettere at fravælge synet af de mange meget voldsomme billeder, så har vi også brug for at se verden i øjnene.

Det gjorde man på udstillingen, hvor billederne blev præsenteret. Alle var printet på Canons Arizona flatbedprinter og ImagePrograf Pro-4000-printer.

World Press Photo of the year-vinderbilledet 2018 ”brænder” sig fast på nethinden – ikke bare i synsøjeblikket. Man husker det i lang tid. Fotografen er Ronaldo Schemidt fra Venezuela, hvor billedet også er taget. den unge, gasmaskeklædte demonstrant på billedet havde sammen med nogle andre været i nærkamp med en deling motorcykelbetjente. Tilbage på asfalten lå en af motorcyklerne.

Der var i år også en dansk fotograf med i World Press Photo-udstillingen. Det er den freelance fotograf Nicolai Linares, der deltog med dette billede af et hold spanske drenge, der er til undervisning i tyrefægtning.

En lidt mere ”behagelig” fotoudstilling kunne man også opleve i Politikens Hus. Det var avisens egne fotografer, der udstillede. Også disse billeder var printet på Arizonaen og Pro-4000. Fra udstillingen kan bl.a. nævnes billedet af Prins Henriks båre, der flyttes fra Fredensborg Slot til Amalienborg. Fotografen er Jens Dresling.

Eller hvad med dette øjebliksbillede af  den lille irakiske Tasnim, der bor på Udrejsecenter Sjælsmark. Miriam Dalsgaard står bag fotoet.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder