Billeder i verdensklasse printet på Arizona og ImageProgress

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 19 October 2018
OPDATERET: 19 October

Der har netop været World Press Photo 2018 i Politikens Hus. De fleste billeder var fra verdens brændpunkter, i bogstaveligste forstand. Man skal have gode nerver for at se udstillingen, men selv om det er lettere at fravælge synet af de mange meget voldsomme billeder, så har vi også brug for at se verden i øjnene.

Det gjorde man på udstillingen, hvor billederne blev præsenteret. Alle var printet på Canons Arizona flatbedprinter og ImagePrograf Pro-4000-printer.

World Press Photo of the year-vinderbilledet 2018 ”brænder” sig fast på nethinden – ikke bare i synsøjeblikket. Man husker det i lang tid. Fotografen er Ronaldo Schemidt fra Venezuela, hvor billedet også er taget. den unge, gasmaskeklædte demonstrant på billedet havde sammen med nogle andre været i nærkamp med en deling motorcykelbetjente. Tilbage på asfalten lå en af motorcyklerne.

Der var i år også en dansk fotograf med i World Press Photo-udstillingen. Det er den freelance fotograf Nicolai Linares, der deltog med dette billede af et hold spanske drenge, der er til undervisning i tyrefægtning.

En lidt mere ”behagelig” fotoudstilling kunne man også opleve i Politikens Hus. Det var avisens egne fotografer, der udstillede. Også disse billeder var printet på Arizonaen og Pro-4000. Fra udstillingen kan bl.a. nævnes billedet af Prins Henriks båre, der flyttes fra Fredensborg Slot til Amalienborg. Fotografen er Jens Dresling.

Eller hvad med dette øjebliksbillede af  den lille irakiske Tasnim, der bor på Udrejsecenter Sjælsmark. Miriam Dalsgaard står bag fotoet.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01