Plockmatic kommer med på spot-coating vognen

PUBLICERET: 3 October 2018
OPDATERET: 3 October

Hvis du læser om papirgenbrug, bliver problemerne med lamineret eller lakeret papir ofte fremhævet. Den polymer, som lakken er lavet af, er uønsket i genbrug af papir.

Men lakken er vigtig for at fremhæve tryksagen eller blot for at beskytte mod mekanisk belastning eller snavsede fingre. Det gælder specielt omslag og emballage.

Tony Michiels (th), fra det belgiske firma Argos, har hjulpet Plockmatic og Tommy Segelberg med at udvikle en mindre miljøbelastende maskine til spot coating.

Svenske Plockmatic har nu udviklet en maskine kaldet HD LED, som reducerer polymerforbruget til en tiendedel. Der er stadig lak på arket for at give den en blank og flot overflade. Desuden hærdes lakken med LED lys, som er indrettet til netop den rigtige bølgelængde for at hærde polymeren. Derfor reduceres energiforbruget med næsten 90 procent sammenlignet med de traditionelle bredspektrede UV-lamper.

– Ud over det miljømæssige aspekt er selvfølgelig billigere, når vi kan lakere på denne måde, siger Tommy Segelberg, som er leder af Plockmatic Dokument Efterbehandling (PDF) i Sverige og Norge.

– En anden fordel vi får med denne måde at lakere på er, at vi også – takket være en speciel infrarød lampe – kan lakere voksbehandlede overflader. Det giver os mulighed for at lakere materiale fra alle Ricoh, Canon og Konica Minolta printere samt fra Fujifilms inkjet printer Jetpress 720:e

Kommer printet fra en Canon i300, Xerox Brenva inkjet eller en Xerox iGen behøver vi ikke det infrarøde lys, siger Tommy Segelberg.

Så hvis du har toner udskrivning af typen med en voksbehandlet overflade, skal du muligvis at tilføje en infrarød lampe din HD LED. Har du bare inkjet og/eller tryk fra Xerox iGen, kan du klare dig med alene med det indbyggede LED-lys.

Hårde fakta

HD LED’en kan håndtere et ark, der er 40 centimeter bredt og 75 centimeter langt. Den maksimale hastighed er 45 meter per minut, og belægningen påføres typisk i en mængde på 2-3 gram per kvadratmeter.

Den polymere lak er udviklet specielt til LED’ens bølgelængde. På trods af det tynde lag får man derfor en højglans finish på hele arket.

Inkjet-hovederne er selvrensende, så når du produceret et job færdig, kan du lade maskinen køre en selvrensningsfunktion, indtil det er tid for det næste job.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01