Océ Varioprint i300 trækker danske virksomhedsledere til München

PUBLICERET: 30 September 2018
OPDATERET: 30 September

I slutningen af september inviterede Canon udvalgte kunder til et stort arrangement med fokus på Production Printing. Kunderne kom fra hele Europa og fra Danmark var en lang række af virksomheder inden for både transaktionsprint og kommerciel trykning repræsenteret. De havde især deres fokus rettet mod Canons Océ Varioprint i300 B3-inkjet printer. At først CardCoin og sidenhen Rosendahl har investeret i den teknologi har formentlig hjulpet på interessen.

Hans Dalmeijer fra Canon giver et kig ind i “tørretumbleren” på Océ Varioprint i300.

Ny teknologi åbner døren til flere medietyper

Der var stor spørgelyst blandt flere af de danske deltagere omkring ColorGrip-teknologien som gør i300eren i stand til at printe med høj kvalitet på både bestrøget og ubestrøget papir. Production Inkjet har traditionelt fungeret bedst på ubestrøget papir, hvor farven har suget sig ned i papiret. Udfordringen har været, at det af netop samme grund har været vanskeligt at få høj densitet og skarphed i punktet. Med ColorGrip-teknologien undgår man at punktet diffuserer ned i papiret og derfor opnår en bedre kvalitet. ColorGrip påføres mediet via inkjet-printhoveder umiddelbart før farven printes, og ColorGrip printes kun på der, hvor der skal være billede. Det sparer omkostninger og sikrer at mediet optræder så originalt som muligt.

Omvendt har inkjet altid haft udfordringer med bestrøgne kvaliteter. Farven kan ikke trænge ned i papiret og lægger sig som en vandpyt oven på papiret. Har sørger ColorGrip for at farven fæstner og størkner. ColorGrip er et tilkøb som kræver ekstra printhoveder og farvetanke.

Kompliceret omkostningsberegning

Økonomien i en i300 er sammensat af en købspris samt en klikafgift, der er oplyst til at være markant lavere end klikafgiften på tonerprintere. Til gengæld kommer trykfarven oveni som en variabel omkostning. Det betyder, at jo lavere farvedækning, jo mere konkurrencedygtig er printeren. Det er et spændende koncept, som dog også har sine udfordringer. Direktør Ole Nielsen fra PrinfoTrekroner, som var med på turen, siger:

– Det er en spændende printer, der vel kan dække ca. 75 procent af vores produktion. For de sidste 25 procents vedkommende kan den enten ikke leverer den ønskede kvalitet eller passer ikke med sortimentet. Derudover er priskalkulationen en udfordring. Det er sjældent du bare nogenlunde kender farvedækningen i en tryksag på tilbudstidspunktet, og hvis du skal gå med livrem og seler risikerer du at miste konkurrencefordelen.

De mange produktionsmaskiner som var linet op gjorde også, at der faktisk var nogle af deltagerne der bliv i tvivl om det ikke gav bedre mening at investere i fx en Océ Colorstream 6000 som ganske vist er mere begrænset i sine mediemuligheder men til gengæld har en betydeligt højere produktivitet. Det var især oplevelsen af kvaliteten på ColorStream 6000, der gjorde, at de fik øjnene op for denne mulighed.

Tryksager skal sælges aktivt

Udover det omfattende opbud af produktionsprintere, herunder også Océs nye LabelStream, kunne deltagerne høre inspirerende foredrag og debat om gøre det trykte medie interessant for kunderne.
Her var især Richard Askam en både underholdende taler og meget ferm moderator på flere diskussionsfora. Richard Askam sagde blandt andet:

  • Tænk på dine kunder som deltagere til en fest. Nogle få danser altid, de står tæt på musikken og danser uanset hvad du spiller. Nede bagi står dem som bar er kommet for at høre sig selv snakke og blive bekræftet i at det er en kedelig fest. Midt mellem dem står dem som måske gerne vil, de vipper lidt med tæerne, men vil ikke virke fjollede. Dem skal du bruge dit krudt på. De skal lokkes hen til musikken med alle midler. For når de danser, så danser alle sammen.
  • Vi bor på ”Print Island”. Vi kender alle sproget, materialerne og teknologierne. Men det gør vores kunder ikke. Så lad vær med at prøve at forklare. Vis hvad det trykte medie kan.
  • Print er det perfekte medie til at starte en købsproces. Så brug mediet til at skabe interesse og nysgerrighed. Det har blandt andre en af verdens mest succesfulde virksomheder – Amazon – opdaget, og er de er nu blevet magasin/katalogudgiver eller ”magalog” som det smart kaldes i dag.
Richard Askam (nr. 2 fra højre) var både en veloplagt foredragsholder og en ferm moderator.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

BibMedia køber Jysk Emblem Fabrik

Stig Hellstern og Hanne Hørup har efter 138 års familieejerskab valgt at sælge virksomheden Jydsk Emblem Fabrik A/S til BibMedia A/S.
Screenshot

Hexis åbner retursystem for folier og liner

For at støtte op om de stigende miljøkrav indfører Hexis et retursystem for liner og folier.
christel

UPM lukker papirfabrik i Tyskland

UPM fortsætter med at tilpasse sin papirkapacitet til kundeefterspørgslen og planlægger derfor permanent at lukke sin papirfabrik i Ettringen i Tyskland.
upm-ettringen

Totalt KAOS

Hvis man forsøger at finde et godt navn til en nystartet virksomhed og sætter små post-it-lapper med alle ideerne op på en tavle, kan det godt ende i totalt kaos.
kaos_01