Rosendahls inkjet-investering varsler nye tider for de kommercielle trykkerier

PUBLICERET: 10 September 2018
OPDATERET: 10 September

I forrige uge meddelte Rosendahls, at de havde investeret i en række nye maskiner fra Canon. Iblandt var en Océ Varioprint i300. Det er Canons bud på en inkjet arkmaskine i B3-format. Det er den anden installation i Danmark men den første til rent grafiske opgaver. Og det særlige ved i300 er, at den giver en helt ny omkostningsstruktur på en stor del af de opgaver, som belaster mange virksomheders rentabilitet.

En løsning på de opgaver, der hverken passer her eller der

I dag er udfordringen for mange trykkerier den, at klikprisen på tonerbaserede print er relativt høj, til gengæld er startprisen lav og stykprisen fast uanset farvedækning. På offsetsiden er startomkostningerne høje, trykfarveprisen variabel og ved mange små oplag bruges der mere tid på at skifte job end på at trykke oplag.

Men med en markant lavere klikpris og en variable farveomkostning vil en lang række opgaver med en mindre farvedækning kunne printes langt billigere på en i300 end på en tonerprinter. Eller de opgaver, der på grund af oplagsstørrelsen forstyrrer en effektiv offsetproduktion, kan lægges på i300, der, med helt op til 12 forskellige papirmagasiner, er velegnet til meget blandet produktion.

– Med denne Canon-løsning følger vi de seneste års strategi med bringe Rosendahls ind i fremtidens grafiske marked. Setup’et er det første af sin slags i Danmark, og vi vil være blandt de første i Europa, som benytter denne teknologi til grafiske tryksager. Det gør os særdeles konkurrencedygtige, samt understreger vores vision om at være innovative og på forkant i forhold til fremtidens grafiske marked, udtaler Palle Rosendahl, administrerende direktør hos Rosendahls i en pressemeddelelse.

Inkjet kan bruges på stadigt flere papirkvaliteter

Inkjet har flyttet sig meget de seneste år på kvaliteten og ikke mindst muligheden for at trykke de gængse offset standarder. Tidligere kunne man typisk kun printe på ubestrøgne kvaliteter, men med Canons primerløsning ColorGrip er det nu muligt at printe på de fleste papirtyper. Endda også visse syntetiske papirer som f.eks. Tyvek. Océ Varioprint i300, placerer kun primer der, hvor der skal printes CMYK-farver.

Ifølge Ole Veggerby fra Canon er det nok mest interessante ved inkjet, generelt og i300 specielt, at det er en meget stabil teknologi. Til forskel fra de tonerbaserede printere, så er der ingen corona-tråde, ingen varme- og fixervalser, ingen bælter eller andre af de dele, som både koster tid og penge i den tonerbaserede teknologi. Vedligeholdelsen er stort set automatisk da i300 har indbygget self-maintainance teknologier, så ”oppetiden” er i en klasse helt for sig. Ole Veggerby siger:

– Rosendahl var interesseret i være på forkant med den nyeste udvikling, hvor volumenerne bliver mindre, og produktionstiden bliver mere og mere presset. I den nye verden er det i høj grad tiden, som er en faktor og denne løsning vinder tid. Løsningen er særdeles konkurrencedygtig på især de mellemstore volumener målt op imod offset.

Et kig ind i papirgangen oå den nye Océ Varioprint i300.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01