SRI Sign Solution i Esbjerg står bag et fantastisk neon-kunstværk

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 12 June 2018
OPDATERET: 12 June

Campus Carlsberg i København har fået et nyt og ret iponerende kunstværk. Det er kunstneren Ann Lislegaard, der har skabt værket. Udførelsen af det er sket i samarbejde med SRI Sign Solutions.

Kunstværket er bygget på stedet, og det består af tusindvis af komponenter, fx 218 forskellige neonrør – nøje blæst efter kunstnerens detaljerede tegning. Mellem 400 og 500 meter kabel klippet i tilpassede længder. 20 styks neon-omformere. Specialbygget animationsenhed. Mere end 700 gevindstager af varierende længde. Et hold erfarne og ekstremt omhyggelige montører, der tåler højder, da laveste montagehøjde er 16 meter over gulvet.

Kunstværket er en animeret neon-installation, som viser en ugle, der letter. Dimensionerne er imponerende. Uglens vingefang er således 8,45 meter og måler 6,10 meter i højden. Det færdige værk dækker således et areal på omkring 52 kvadratmeter og bærer titlen ”Orakel – animation 2018”. 

– Vi er ikke kunstnere, men leverandør af visuelle løsninger – også de mere krævende af slagsen. Det har naturligvis været en stor og spændende udfordring at samarbejde om at skabe Orakel – også på det tekniske område, udtaler direktør Flemming Nørskov, SRI Sign Solution A/S.  – Vi er stolte af resultatet og glade for samarbejdet med kunstneren og de øvrige involverede. 

Neonrør er stadig den bedste løsning

Et udsnit af det store kunstværk

Det er ikke tilfældigt, at Ann Lislegaard har valgt at arbejde med neonrør og ikke for eksempel moderne LED-teknologi. Visuelt er der nemlig meget stor forskel på de forskellige lyskilder. Og det neonrørene gør bedre end nogen anden teknologi er, at de spreder lyset 360 grader rundt, mens LED sender lyset i én bestemt retning. Og selv om neonrør emmer lidt af forældet teknologi, er rørene stadig uhyre effektive i relation til strømforbruget. Hele installationen bruger således ca. 850 watt – altså mindre end en typisk husholdningsstøvsuger.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01