SRI Sign Solution i Esbjerg står bag et fantastisk neon-kunstværk

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 12 June 2018
OPDATERET: 12 June

Campus Carlsberg i København har fået et nyt og ret iponerende kunstværk. Det er kunstneren Ann Lislegaard, der har skabt værket. Udførelsen af det er sket i samarbejde med SRI Sign Solutions.

Kunstværket er bygget på stedet, og det består af tusindvis af komponenter, fx 218 forskellige neonrør – nøje blæst efter kunstnerens detaljerede tegning. Mellem 400 og 500 meter kabel klippet i tilpassede længder. 20 styks neon-omformere. Specialbygget animationsenhed. Mere end 700 gevindstager af varierende længde. Et hold erfarne og ekstremt omhyggelige montører, der tåler højder, da laveste montagehøjde er 16 meter over gulvet.

Kunstværket er en animeret neon-installation, som viser en ugle, der letter. Dimensionerne er imponerende. Uglens vingefang er således 8,45 meter og måler 6,10 meter i højden. Det færdige værk dækker således et areal på omkring 52 kvadratmeter og bærer titlen ”Orakel – animation 2018”. 

– Vi er ikke kunstnere, men leverandør af visuelle løsninger – også de mere krævende af slagsen. Det har naturligvis været en stor og spændende udfordring at samarbejde om at skabe Orakel – også på det tekniske område, udtaler direktør Flemming Nørskov, SRI Sign Solution A/S.  – Vi er stolte af resultatet og glade for samarbejdet med kunstneren og de øvrige involverede. 

Neonrør er stadig den bedste løsning

Et udsnit af det store kunstværk

Det er ikke tilfældigt, at Ann Lislegaard har valgt at arbejde med neonrør og ikke for eksempel moderne LED-teknologi. Visuelt er der nemlig meget stor forskel på de forskellige lyskilder. Og det neonrørene gør bedre end nogen anden teknologi er, at de spreder lyset 360 grader rundt, mens LED sender lyset i én bestemt retning. Og selv om neonrør emmer lidt af forældet teknologi, er rørene stadig uhyre effektive i relation til strømforbruget. Hele installationen bruger således ca. 850 watt – altså mindre end en typisk husholdningsstøvsuger.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01