En folie er ikke blot en folie – og en klæber er ikke bare en klæber

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 1 June 2018
OPDATERET: 1 June

Det er jo nok ikke noget nyt for fagfolk, der er vant til at arbejde med folier. Men hvor stor en rolle valget af folie og klæber spiller forhold til opgaven, der skal løses, kan måske overraske en del. Det hører vi med mellemrum fra leverandørerne.

I sidste uge var Roland DG og Hexis værter ved deres Experience Days-event i Allerød hos Roland DG. I næste uge kan du læse lidt om, hvad Roland viste på deres rundtur i demolokalet.

I demolokalet var der ud over Roland-udstyr også demonstration af forskellige folier på biler. Hex’perten Poul Lübberts demonstrerede blandt andet Hexis Bodyfence, som beskytter bilens lak, men også kan benyttes som beskyttelse af folieindpakning. Poul Lübberts demonstrerede også en folie til ”sikkerhedsrammerne”. Der var hele dagen livlig aktivitet rundt om bil-demo-området.

Christian Heibroch sammen med sin kollega, Karina Stolten

Og der var også mange tilhørere til Hexis seminaret om folier og klæbere. Et område, der er komplekst, men Christian Heibroch fra Hexis, forklarede på et let og ”elegant” om fordele og ulemper ved valsede eller støbte folier, og hvad kendetegner en monomer folie og hvad en polymer. Den polymere er langt stærkere end den monomere.

Klæberen afgør hvilke opgaver folien kan anvendes til. Men selv folie på vægge og ru gulvbelægninger findes. Det gælder blot om at fortælle sin leverandør, hvad opgaven drejer sig om, så kan de hjælpe med at finde den optimale løsning.

Solvente løsninger er dyrere end de vandbaserede, men de er også meget hurtigere at arbejde med. Det skal medtages i prisberegningen.

Jo bedre et produkt, der vælges, jo lettere er det også at fjerne fortalte Christian Heibroch, som også oplyste tilhørerne om, at PVC-fri folier bliver mere og mere efterspurgt.

Christian Heibroch tog os også med på en tur gennem et datablad, og han forklarede, at den bedste måde at lære hvordan de læses, er den hårde vej. Læs mange, lød rådet.

Og så sluttede Christian Heibroch seminaret med at sikre sig, at han havde haft nogle interesserede tilhørere. Så der var lige en lille konkurrence med spørgsmål om det, der lige var blevet gennemgået. Det viste sig, at vi havde hørt godt efter og kunne svare på de 13 forskellige spørgsmål. Der var en præmie til den, der havde flest rigtige. Det var der flere der havde, så der blev trukket lod.

En gennemgang af de forskellige folietyper og klæbere her er for langt, men jeg vil klart anbefale alle, at tage leverandøren med på råd. Det kan sikkert spare mange timer og penge i det lange løb.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand