Interiør og dekorationsmarkedet fyldte meget på både Fespa og HP-standen

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 28 May 2018
OPDATERET: 28 May

På Fespa midt i maj måned var HP også repræsenteret med en stor stand. Standen viste tydeligt, hvad HPs udstyr kan tilbyde med hensyn til indretning og dekoration. Al udsmykning på standen var helt naturligt printet på HPs latexprintere.

Det er nu tredje generationsprintere, der blev præsenteret med stort set-up, og et nærmest lukket rum, hvor man kunne få lov til at få en guidet demonstration. Nogle af maskinerne stod dog også tilgængelige for alle, der bare gik forbi standen – uden en forudgående aftale.

Der var travlt på standen, også Visutechs danske repræsentant den dag, jeg var fordi, var optaget af kundemøde. Men så mødte jeg i stedet Peter Beer fra HP i Danmark og Christian Magnusson fra Visutech i Göteborg, som fortalte lidt om nogle af de nyheder, der var med.

Det blev blandt pointeret, at en af de store fordele ved tredjegenerationsprinterne er, at de er meget ridsefaste – og også den hvide farve, som Peter Beer siger, er den bedste på markedet, blev fremhævet.

– Med den hvide blæk og latex kan man fx printe på farvet folie. Det giver besparelser i printomkostningerne, fortæller Peter Beer.

Et lille udsnit af nogle af de mange dekorationsartikler, der er printet på HP-latex-udstyr

Generelt mener Peter Beer, at den store ”game changer”  er ”Touch & Feel”. Den taktile fornemmelse, der kan opnås med latex-teknologien, som gør det muligt at vise mere struktur fra mediet, der printes på, er noget særligt.

Visutech, som forhandler Indigo-udstyret i Skandinavien, fortæller at de oplever stor vækst inden for storformatmarkedet, og der bliver printet rigtig meget  –ikke mindst er soft signage et vækstområde på latex-udstyr.

På Fespa var der også nyt udstyr med. En af de nye løsninger, der blev præsenteret var HP Latex R2000. En hybridprinter, der kan køre med medier i op til 5 cm tykkelse og 250 cm i bredden samt med ruller. Maskinen er let at betjene og vedligeholdelsen er automatiseret. De hvide printhoveder kan fjernes, når de ikke anvendes.

Løsningen er til salg på markedet, og Christian Magnusson fortalte, at det er en maskine, som er interessant for næsten alle inden for branchen, og de forventer at lukke den første ordre om ikke på Fespa, så ganske kort tid derefter.

En anden nyhed er HP Latex 3800 Jumbo Printer. Her er tale om en ægte industriløsning, der kan håndtere jumbo-ruller, som navnet angiver, og derfor er velegnet til fx produktion af tapet og lignende til hele indretnings- og dekorationsmarkedet. Det er som nævnt en industrimaskine, og Skandinavien kan måske rumme en god håndfuld eller lidt flere maskiner i denne kategori.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand