Agfa viste applikationer og tog ny teknologi i brug

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 17 May 2018
OPDATERET: 17 May

Agfa har en stor og flot stand på årets Fespa-messe i Berlin. Helt uden maskiner! Til gengæld vises der masser af applikationer, og alle er naturligvis printet på Agfas forskellige inkjet-maskiner.

De besøgende bliver dog ikke helt snyd for at kunne besigtige Agfas nye Jeti Tauro LED-maskine. Der er bygget små kabiner på standen, hvor man kan tage et par Virtual Reality briller på, og så går turen rundt om maskinen. Og jeg kan godt love, at det er virtual reality. Det er som at stå på en balkon og se ned på maskinen og den mand, der demonstrerer. Men det er en balkon uden gitter, så har man højdeskræk som jeg, så kan det næsten blive for meget. Jeg måtte i hvert fald stoppe inden turen var slut. Blev for svimmel ?

Selv omAgfa ikke havde maskiner på standen, havde de dog en lille lego-mødel af den nye Jeti Taruro

Jeti Tauro-maskinen, som er en UV LED-løsning, der kører med seks farver plus hvid og primer, kan forsynes med automatiseret efterbehandling, og kan køre med mange forskellige typer af medier –både rigide og fleksible. Og så er den pænt effektiv. Kører op til 275 kvm i timen.

Applikationer med effekter

På standen taler jeg med Agfas Norden-ansvarlige Nils Arne Sletten, som fortæller, at Agfa har valgt at vise kunderne de mange forskellige applikationsløsninger, der kan produceres med Agfas mange forskellige maskiner.

– Vores brede udvalg af udstyr betyder, at der er noget for næsten alle kundetyper, både store og små, og uanset hvilke opgaver de løser flest af, fortæller Nils Arne Sletten.

– Men vi lægger også vægt på at fortælle kunderne, hvordan de udnytter de mange effekter, der kan opnås på opgaverne. Prisen er for slutkunderne ofte ganske vigtig, men hvis trykkeriet/skiltevirksomheden kan vise nogle forslag hvor produktet bliver mere unikt, kommer prisen til at spille en mindre rolle, fortæller Nils Arne Sletten

På Agfa standen hang der et print, der viser hele portfolien

Jeti Mira med lak har været en succes. Der er installeret en håndfuld maskiner i Danmark. Den nye Jeti Tauro med automation vil passe større virksomheder, der arbejder med storformat. Den kan flytte mindre oplag fra offset til digital produktion og er derfor egnet til både trykkerier og skiltevirksomheder. Umiddelbart gætter Nils Arne Sletten på at der vil blive installeret omkring fem løsninger i Norden. Men tallet kan blive en del højere, da der er en trend i øjeblikket, hvor flere mindre maskiner bliver udskiftet en stor løsning.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01