En virksomhed, der lyser op

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 18 April 2018
OPDATERET: 18 April

Sidste år på Sign, Print & Pack-messen i Odense deltog Kildeberg LED & Skilte for første gang med en stand. De oplevede meget stor interesse for deres lysskilte og LED-produkter.

Helt fra begyndelsen solgte de hovedsageligt deres produkter til andre skiltevirksomheder, og siden 2004 har Kildeberg været ren business-to-business-forhandler.

Udover at producere lysskilte med fokus på svøbbogstaver, hvor der benyttes LED, forhandler Kildeberg også Generel Electrics – GE – LED-program.  Og siden 2011 har de været GE’s distributør og eneforhandler i Danmark.

Egen produktion – og kinesisk import

Kobberbogstaver, der er afmonteret fra en lokal bank, der har fået ny ejer. Det er Kildeberg, der i sin tid producerede og monterede bogstaverne, og nu skal de også producere og montere det nye navn.

Det Randers-baserede lysfirma har eget værksted og egne montører. Men der importeres også produkter fra Kina.

– De er dygtige i Kina, og vi har fundet nogle rigtig gode samarbejdspartnere. De leverer kvalitet og overholder vores aftaler, fortæller Hans Kildeberg, der er grundlægger af virksomheden.

Men Hans Kildeberg lægger heller ikke skjul på, at det ikke bare er at gribe telefonen, eller ”google” sig frem til en leverandør. Det kræver lang tid at finde de rigtige samarbejdspartnere, og det kræver mange møder, hvor man lærer hinanden at kende, og ikke mindst hvordan man kommunikerer med hinanden.

– Vi besøger vores partnere i Kina nogle gange om året. Jeg er netop kommet hjem fra et besøg, og det er altid spændende at se, hvad de har af nyheder på hylderne, fortsætter Hans Kildeberg.

Udfordring: Ikke to ordrer er ens

Kildeberg har fået produceret en meget fin demo-kuffert, hvor kunderne kan se de forskellige muligheder, der kan være inde for bogstaver til skilte.

– At arbejde med et produkt som lysskilte er afvekslende – og udfordrende. Ikke to opgaver er ens. Vi er i en branche, hvor det er svært at effektivisere, fordi opgaverne er så forskellige, kommenterer Henrik Christensen, der er medejer og salgsansvarlig i virksomheden.

– Ja, og netop fordi opgaverne er så forskellige, er vores vigtigste kundeservice nok vores rådgivning. En ting er at have gode produkter, men hvis de ikke matcher kundens opgave, så hjælper det ikke, at de enkelte dele hver for sig er kvalitet. Det er den samlede opgave, der skal vurderes, forklarer Hans Kildeberg.

Udover at det er svært at effektivisere arbejdet med lysskilte, så er det også en udfordring, at Danmark kun er et lille land. Kildeberg kan ikke lægge kæmpestore ordrer i Kina, og selv om de leverer hurtigt, så er transporttiden også en udfordring, selv om varerne sendes med luftfragt.

Hasteopgaver og mere komplekse løsninger løses på eget værksted

Hasteopgaver og komplicerede opgaver løses på eget værksted.

– Men vi er altid i stand til at agere hurtigt på hasteopgaver. Vores eget værksted her i Randers løser hasteopgaverne og alle de mere komplekse eller meget store opgaver. Det er alt for kostbart at fragte fx en meter høje bogstaver. Så det er typisk en opgave, vi løser inhouse, forklarer Henrik Christensen.

Når opgaver løses i Randers, kan der reageres hurtigt, og i særlige tilfælde med leveringstider inden for en uge. Men det er ikke blot leveringstider på selve produktet, der er en udfordring. Det gælder også om at besvare kunderne forespørgsler hurtigt.

– Hos os er det en hovedregel, at alle forespørgsler skal besvares samme dag eller senest inden for 24 timer. Og her er vores kinesiske

Hans Kildeberg med et “lysende bogstav”

partnere en kæmpe hjælp. Det er ikke dem, der forsinker et tilbud, fortæller Henrik Christensen.

Mulighedernes kunst

Kunderne er typisk skiltevirksomheder indretnings- og designvirksomheder samt elektrikere, og der kan være tale om ganske store ordrer. Mange af indretnings- og designvirksomhederne arbejder med store kæder, og det kan være ensbetydende med tilsvarende store ordrer.

– Selv om pris altid er et væsentligt punkt, så taler indretnings- og designvirksomheder mere om, hvad der kan lade sig gøre, end om pris. Her er det vigtigt, at vi er gode til at vise muligheder, og at vores forslag også kan fungere ude i hverdagen. Det er vigtigt, at vi holder ord, forklarer Henrik Christensen, der altid føler sig helt tryg ved de løsningsforslag Kildeberg udarbejder.

Fra Kildebergs lysende stand på sidste sårs Sign, Print & Pack i Odense

Stille og rolig vækst

Hos Kildeberg har de gennem de senere år oplevet en stille og rolig vækst på cirka 10 procent årligt. Den vækstrate forventes som minimum at fortsætte, og der er også lagt op til at den skal være stigende.

– Men det skal ske i et tempo, hvor vi er sikre på fortsat at kunne tilbyde kunderne en samarbejdspartner, der er fleksibel og omstillingsparat. Fleksibilitet og omstillingsvilje er to områder, der betyder meget for os, og det forventer vi også af vores underleverandører. Til gengæld samarbejder vi med respekt for vores partnere.

Et ekstra ben

– Hvis der skal sættes ord på fremtidsplaner, så er det helt banalt, at vi fortsætter med det vi er gode til. Og vi skal fortsat være gode til hverdagen, for klarer Hans Kildeberg.

At være gode til hverdagen indebærer også, at medarbejderne skal være glade for at komme på arbejde, og at det skal være nemt at handle med Kildeberg, hvad enten det er køb af LED-produkter eller mere komplicerede lysskilte.

– Vi bygger kvalitet ind i alle led af opgaverne, kommenterer Henrik Christensen.

Men der arbejdes også på at finde et tredje ben, der kan supplere LED og skilte. Hvad det tredje ben skal være, er endnu ikke helt på plads, så det vender vi tilbage til ved en anden lejlighed.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01