Hvorfor storinvesterer Lasertryk.dk i Indigo?

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 27 February 2018
OPDATERET: 27 February

Lasertryk.dk har netop fået installeret deres første af to HP Indigo 12000 i deres digitale produktion i Aarhus.

De havde i forvejen tre små Indigoer, og har længe været interesseret i at få installeret nye Indigoer, der kvalitetsmæssigt nu virkelig kan sammenlignes med offset. Men først med B2-muligheden fandt Lasertryk.dk, at investeringen, som bliver på to Indigo 12000 ville være rentabel i produktionen i Aarhus. Hele Lasertryk.dk-konceptet med korte leveringstider og billige priser til kunderne nødvendiggør to maskiner.

– Med blot en enkelt maskine risikerer vi ustabil levering, hvis en maskine bryder sammen sidst på dagen. To Indigo 12000 sikrer stabil levering, øget fleksibilitet og bedre mulighed for hasteordrer. Vi ved nemlig, at mange af vores digitaltrykkunder sætter pris på muligheden for samme-dag-levering, fortæller Esben Mols Kabell.

Så der er tale om en virkelig stor investering.

– Ja, to HP Indigo 12000 koster lige så meget som al vores offset-udstyr, fortsætter Esben Mols Kabell.

Men så forventer de heller ikke, at der skal foretages flere større investeringer i år.

Ingen andre trykkerier i Skandinavien har hele to Indigo 12000 installeret, men der er to andre installeret på to forskellige trykkerier i Danmark.

De forventer fremover, når begge maskiner er installeret og kørt ind, at kunne producere, hvad der svarer til ca. 125.000.000 A4 farvesider om året.

Den første af de to Indigo 12000 er som nævnt installeret, og nu skal medarbejdere på kursus hos HP et par uger, derefter skal maskinen i Aarhus køres ind, og så er de ultimo marts klar til installation af Indigo 12000 nummer to.

I forbindelse med ny-investeringen tages to Xerox 1000 og tre små Indigo-maskiner ud af produktionen. Og to Igen bliver sendt til England, hvor deres søsterselskab overtager dem. De har i forvejen fem Igen, og det passer perfekt i deres koncept med 24 timers levering at have mange maskiner at køre på.

I Aarhus skal de to maskiner køre 3 – 4 holdsdrift, så der skal også produceres meget. Volumen er der allerede. Den digitale volumen er fordoblet uden at det er gået ud over offset-produktionen, fortæller Esben Mols Kabell. Derudover vækster Lasertryk.dk hvert år både organisk og gennem opkøb.

Fusionen med Onlineprinters og investeringen i Polen
I forbindelse med samtalen med Esben Mols Kabell om Indigo-investeringen, spurgte vi også lige om, hvordan det gik efter fusionen med Onlineprinters sidste år. Og det går fint. Der er ikke den store forskel i hverdagen. De kører som en selvstændig enhed i Danmark, men nyder afgjort stordriftsfordele, blandt andet med hensyn til indkøbsaftaler, fortæller Esben Mols Kabell.

Også den polske investering forløber stille og roligt som planlagt. Her vækster produktionen for hver eneste måned.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01