Tre grafisk teknikere og seks mediegrafikere dyster i årets SKILLS

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 January 2018
OPDATERET: 8 January

De grafiske uddannelser er igen repræsenteret ved Danmarksmesterskabet i håndværk, når DM i Skills åbner den 18. januar i Messecenter Herning. Mere end 40 fag dyster. De grafiske fag er placeret i hal L på stand 9130 og 9234.

Grafiske teknikere og mediegrafikere fra hele landet har kvalificeret sig til at deltage i mesterskabet og forbereder sig lige nu til konkurrencerne.

Deltagerne i konkurrencerne ved DM i Skills 2018:

Grafisk tekniker
Cecilie Kristine Thomsen, Eccoprint
Mads Dyrberg Bundgaard, Polyprint
Mai Østergaard Jørgensen, MB Textiltryk

Mediegrafiker
Amalie Bolt Kjer, DDB Copenhagen
Michelle Koch Nielsen, hummel A/S
Rasmus Dahl Engholm, Langhoff Promotion A/S
Isak Zacharias Hejnesen, Heyday Aps
Benjamin Aa Nygaard, Mindmill Denmark
Matthias Lundgaard Nielsen,Tech College

Mediegrafikerelever fra Aarhus Techs praktikcenter står for live streaming og dokumentation af begivenhederne via Facebook og Instagram, mens andre grafiske elever sørger for involverende publikumsaktiviteter på standen.

Man kan følge Skills via Facebook og Instagram på Grafiske-karriereveje.dk. Fagets stand byder både på publikumsaktiviteter, vejledning og mulighed for at følge de dygtige unge deltagere i konkurrencen om at blive Danmarksmester. Det er mediegrafikerelever fra Herningsholm Erhvervsskoles praktikcenter, der står for præsentationsaktiviteter sammen med grafisk teknikerelever fra Tech Colleges praktikcenter.

De grafiske fags deltagelse er et samarbejde mellem Grafisk Uddannelsesudvalg og de skoler, der uddanner grafiske teknikere og mediegrafikere. Det er Next Uddannelse København, Roskilde Tekniske Skole, Syddansk Erhvervsskole, Hansenberg, Aarhus Tech, Herningsholm Erhvervsskole og Tech College Aalborg.

Den grafiske branche støtter op om SKILLS. NS System sponsorerer arbejdstøj, mens Canon, Marabu, Neopost Danmark, Office Pilot, Roland DG, Papyrus og Lasertryk sponsorerer udstyr og materialer. Desuden er Grakom, HK Privat og HK grafisk kommunikation sponsorer.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01