UV storformatprinter fuldender paletten for Induflex

PUBLICERET: 11 December 2017
OPDATERET: 11 December

– Hvis kunden for eksempel spørger, om vi kan omdanne hans løst skitserede lampedesign til en konstruktion, skære elementerne ud, printe på materialet, samle lampen, montere lys, lave papkasser og pakke det hele til afsendelse, så er svaret ja! For vi sætter en ære i, at kunne være med fra idé til færdigt produkt, siger Martin Staun, afdelingsleder i plastvirksomheden Induflex i Støvring.

Hos Induflex kan de skære, bukke og forme omtrent alt i plast. De er blandt Nordeuropas største, når det gælder laserskæring, med ikke mindre end seks laserskærere. For et par år siden udvidede de med en vandstråleskære, der med sine 4.000 bar vandtryk kan skære i sten, træ og skum. Udover dette har de en mere traditionel fræseafdeling, hvor de typisk fremstiller mere industrielle plastkomponenter.

Spændet i opgaver er stort hos Induflex. Fra industrielle plastkomponenter over interiør og designlamper til butiksindretning. Det er især i forbindelse med interiør, design og butiksindretningen, at de tager kunderne i hånden fra start til slut. Og det er også specielt i den forbindelse, at de har set potentialet i at udvide repertoiret med en Oryx UV storformatprinter fra swissQprint.

Stor efterspørgsel efter print på akryl
– Vi begyndte at få flere opgaver, hvor kunderne ville have akryl med print på. Det blev presset med leveringstiden, og det var tungt at nå frem til slutproduktet, fortæller Martin Staun. – Vi sendte mere og mere ud af huset. Det blev lidt bøvlet med at få tingene frem og tilbage mellem de enkelte processer, og det var svært at sikre, at materialerne blev håndteret rigtigt, så printet for eksempel ikke tog skade.

Ved at investere i Oryx-printeren har de ikke bare elimineret den eksterne proces, med de risici det indebar, men de har også gjort det nemmere at være kreativ sparringspartner for kunden. Ved at have alle processer i huset kan de nu, sammen med kunden, prøve alting af og finde den rigtige løsning inden de går i produktion.

Print med hvid var et af flere afgørende punkter for valget af printer.

At valget faldt på netop en swissQprint er der flere årsager til. For Induflex er det af største vigtighed at vedhæftningen på plast og især akryl er god. De havde kig på et konkurrerende produkt, men dels var vedhæftningsevnen ikke på højde med Oryx’en og dels kunne den ikke printe med hvid, hvilket er vigtigt, når man skal printe noget på indersiden af noget, som skal ses udefra eller noget, der skal kunne ses fra begge sider.

Et produktionsapparat baseret på State-of-the-art teknologi
En anden afgørende årsag til valget af swissQprint’eren er, at maskinparken hos Induflex generelt skal være state-of-the-art. Sådan er det med deres laserskærere, med hvilke de har opbygget en stor del af deres renommé, sådan var det da de købte deres Zünd skærebord, og sådan skulle det også være med deres nye printer. Det betød også noget i den forbindelse, indrømmer Martin Staun, at mange af deres samarbejdspartnere anvender swissQprint.

De har nu haft Oryx-printeren i halvandet år, og Martin Staun fortæller, at den har givet dem mulighed for virkelig at ”nørkle” alle detaljer igennem, når de sammen med en kunde prøver at finde frem til det endelige koncept. Den helt store gevinst, både for kunden og dem selv, er, at de kan designe præcis det kunden vil have og samtidig optimere alle processerne internt. Derved undgår de blandt andet, at slutresultatet bliver uforholdsmæssigt dyrt på grund af eksterne processer.

Nu kan vi jagte totalløsninger
– Vi kan ikke støbe eller vakuumforme plastik, men ellers kan vi alt. Nu skal det bare kombineres rigtigt. Vi kan gå ud og jagte totalløsninger, hvor vi også laver emballagen, hvis det skulle være nødvendigt, siger Martin Staun.

Salgschef Line Bluhme istemmer og fortæller, at det hun ser som Induflex’ store konkurrencemæssige fordel er, at de har næsten 30 års materialeerfaring, 20 års erfaring med laserskæring, har alle processer in-house, kan bistå med produktudvikling samt producere fra dag-til-dag. Og så er ingen opgave for stor eller lille. De står altid klar med kreativ sparring til forbedring eller optimering af kundernes ideer.
Den samme indsigt, ihærdighed og imødekommenhed finder de også deres leverandør NIZE equipment, der har leveret Oryx-printeren.

– De er rigtig gode til at hjælpe. Først var jeg nede og lære nogle ting hos dem. Da maskinen blev installeret kom de herop og hjalp os i gang. De er ikke bare gode til maskinen. De ved noget om Illustrator, noget om materialer og hele produktions-flowet, og er der noget, som de ikke ved, er de gode til at finde ud af det med deres bagland. Du bliver ikke efterladt med ubesvarede spørgsmål, slutter Martin Staun.

Fakta om Induflex:
Plastvirksomhed beliggende i Støvring.
Stiftet i 1989 af Lis Larsen, som fortsat er direktør sammen med sønnen Rico Larsen.
Primært beskæftiget inden for design, industri, in-store og medico
Blandt Nordeuropas største hvad angår laserskæringskapacitet (6 laserskærere).
Har 30+ ansatte.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01