HP Indigo-produktionen vækster i Norden

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 25 May 2017
OPDATERET: 25 May

Selv om den grafiske trykproduktion er under pres, så sker der en vækst for produktionen med HP Indigo-maskiner.

– Vi oplever en reel og stabil vækst af trykvolumen i Norden, fortæller Johan Lindström, der er nordisk salgschef hos Visutech.

Fra marts 2016 til marts 2017 er der sket en stigning i volumen på lidt mere end 47 procent. Det betyder en totalvolumen omkring 110 millioner tryk per måned.

– Det er meget tilfredsstillende og vi ser det som et klart tegn på at vores kunders produktion generelt er i god vækst. Det viser også, at volumen fra konventionel produktion fortsætter med at transformeres til digital produktion. HP Indigo-teknologien, med alle dens fordele, erstatter mere og mere konventionel offsetproduktion på et marked, hvor oplagene bliver mindre per opgave, fortsætter Johan Lindström.

I Danmark fortæller Per Arild, Country Manager for Visutech Danmark, at udviklingen her stort set er den samme.

– I marts 2017 blev volumen i Danmark øget med 16 procent i sammenligning med samme måned året før, hvilket er noget mindre end i resten af Norden, men vi ser dog samme klare trend som i de øvrige nordiske lande, siger Per Arild.

– Det kan måske skyldes, at vi gør vores bedste for at fokusere på vores kunders vækst i volumen, samt at vi i samarbejde med HP udvikler og indfører nye applikationer og nye ideer til industrien, fortsætter Per Arild.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01