Fokus på tekstilprint på FESPA

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 May 2017
OPDATERET: 8 May

I nogen tid har der været talt om at tekstilprint er et marked i vækst. Det indtryk får man absolut styrket her på FESPA. På et seminar med Justin Hayward fra Digital Strategy blev det oplyst, at det digitale tekstilmarked stadig er forsvindende lille. Kun 2.7 %. Der er med andre ord plads til vækst i større stil.

Og det forventes også. I 2012 var markedet på 500 mio kvm. I 2016 var det på 800 mio kvm. Når vi når 2021 forventes det at markedet er vokset til 2 mia kvm.

 

 

 

Det digitale tekstilprint fordeler sig med cirka 50 % inden for beklædning/stof og 35 % til display. Ikke mindst inden for mode og sportstøj kan der påregnes en stigning i brugen af digital print.

80 % produceres med vandbaseret blæk, og det tal regner man med er stigende. Ikke mindst inden for vandbaseret pigment-blæk ligger der en fremtid, forudses det. Og der skal kunne printes på alle stofmedier, som ikke blot polyester o.l. men også på mere naturlige produkter som fx bomuld.

Vores livsstil, hvor vi gerne viser vores personlighed fremmer brugen af tekstilprint. Det er fx ikke nok at få pakket bilen ind i vores helt personligt valgte folie. Også indtræk m.m. skal vise, hvem vi er. Det er med til at skabe grobund for det digitale tekstilprint.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01