Jesper Juel Jensen: Jeg siger farvel og tak, hvis kunden presser prisen urimeligt

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 25 November 2016
OPDATERET: 25 November

Det stod ikke i kortene, at Jesper Juel Jensen skulle ende som selvstændig i skiltebranchen. Næsten tvært imod. Jesper Juel Jensen drømte i de tidlige 90’er om at komme ind ved politiet. Det var på grund af firsernes kartoffelkur svært. Så i stedet blev han sælger og læste sideløbende markedsføring.

Og en dag fik Jesper Juel Jensen en henvendelse fra EWJ, der stod og manglede en sælger til storformat. Det var ikke, fordi Jespers kendskab til storformat var forfærdelig stort, men han sagde ja tak, og blev hos EWJ i 10 år.

Selvstændig
Så fulgte et tilbud fra et reklamebureau, som også skulle testes af. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke helt lige var den rette hylde for Jesper Juel Jensen. Hvad så?

jesper-juel-jensen

– Jeg vidste jo noget om markedsføring, og gennem mine 10 år hos EWJ havde jeg fået storformatbranchen ind under huden, så jeg besluttede at udnytte de erfaringer. Jeg udarbejdede en forretningsplan, og selv om året var 2008, var der ingen, der i starten af året anede finans-uråd, så blev planen godkendt, og jeg startede som selvstændig med virksomheden EXPOLOADING, fortæller Jesper Juel Jensen.

Konceptet
– Konceptet gik i sin enkelhed ud på, at jeg ville sælge storformatprint suppleret med min markedsføringsviden, uden selv at producere. På trods af begyndende krise (som nærmest kom bag på alt og alle), gik det OK, og i løbet af få måneder investerede jeg i min første storformatprinter. Størstedelen af opgaverne blev dog stadig produceret eksternt.

Gazellen
Virksomheden har trods af masser af bump på vejen vækstet så der i dag er tilknyttet flere medarbejdere, og for kort tid siden kunne Jesper Juel Jensen hente sin første Gazelle.

Filosofien
Filosofien bag forretningen er med Jesper Juel Jensens ord: ”Yd mere end du er værd! – først da, bliver du mere værd!”

– Jeg favner mine kunder, så godt som muligt. Og det ærgrer mig da inderligt, hvis jeg opdager, at de ikke er blevet ”nurset” godt nok, fortæller Jesper Juel Jensen.

En anden filosofi er, at der aldrig bør sælges på prisen.

– Vi skal være mere end bare en leverandør i mængden. Vi skal først og fremmest være rådgiver og sparringpartner for kunderne. Vi skal forsøge at forstå deres ønske, og så hjælpe med forslag, ideer og løsninger. Vi servicerer og ”nurser”, for som en af mine gamle chefer sagde: Et tryk på hjertet, og pungen springer op, lyder det med et smil på læben fra Jesper Juel Jensen.

– Vi kan også finde på at sige ”nej tak”, hvis en kunde presser prisen urimeligt. Det spil vil vi helst undgå.

Opgaverne
Størsteparten af de opgaver, der bliver løst hos EXPOLOADING ligger inden for outdoor-segmentet.

– Det er det, jeg ved mest om, så det er helt naturligt. Her er min viden stor, og den kan jeg bruge, når jeg rådgiver. Men jeg ved selvfølgelig også meget om indoor-segmentet, så der er vi også med. Kreativitet og produktion kan jeg dog godt finde på at give videre til underleverandører, fortæller Jesper Juel Jensen. – Der er rigtig mange dygtige og kreative mennesker i mit netværk, som bestemt bringer værdi til opgaverne. Det samme gør sig gældende på produktionssiden. Her er eksempelvis SignService en kæmpe ressource. Hver dag!

Omkring halvdelen af opgaverne hos EXPOLOADING produceres fortsat eksternt.

Anderledes opgaver
I skiltebranchen, løses der ofte mange skæve og anderledes opgaver. Det sker også hos EXPOLOADING. Det kan fx være at give skriveborde et nyt udseende – eller hvad med print til en kæmpe, kæmpestor Albani øldåse. Bare det at få dåsen fragtet og installeret var en spændende udfordring. Se billedserien nedenfor.

skaermbillede-2016-11-25-kl-10-27-00

Netværk
Jesper Juel Hansen arbejder meget seriøst med sine erhvervsnetværk. Også som generator for at skaffe job og nye kunder.

Opgaven med den kæmpestore Albani-dåse kom også via netværkskontakt.

– Det er fantastisk, når man møder nye relationer og får en henvisning fra én i netværket, fortæller Jesper Juel Jensen.

Det startede med et medlemskab af BNI-erhvervsnetværket med ugentlige møder. Og selv om netværket fungerede fint, blev det lidt for meget. Så det blev erstattet af lokale forretningsnetværk, fx i en sportsklub.

– Man skal kende spillet, hvis man vil have forretningsmæssigt udbytte af et netværk. Man skal ikke blive medlem for kun at få kunder. Man skal også være mere end villig til at byde ind med hjælp til både klub og erhvervsmedlemmer, fortæller Jesper Juel Jensen, der er medlem af flere lokale erhvervsnetværk i Vejle/Horsens/Hedensted-området.

Og hvem er kunderne så?
I EXPOLOADINGs kunderegister er der flere kæder som fx Nybolig Erhverv, Makita Værktøj, VVS-eksperten og advokatkæden Ret & Råd.
For flere af disse kunder er EXPOLOADING totalleverandør, og Jesper Juel Jensen bruger sin viden om både markedsføring og mulighederne for skabe synlighed i store formater.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01