Uanede vækstmuligheder inden for 3D-print

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 26 October 2016
OPDATERET: 26 October

Mattias Kristiansson chefredaktør for online nyhedsbrevet 3DP i Sverige, Norge og Danmark udtaler, at 3DP-markedet har et potentiale, der næsten er med uanede muligheder.

Det totale marked for brugen af 3D-printede produkter, prototyper med mere har et potentiale, der er opgjort til 15 billioner dollar. Og i dag udnyttes potentialet kun med 2 milliarder dollar.

Der er lang vej op til 15 billioner. Det betyder, at der er er potentiale, der bør udnyttes for dem, der er omstillingsparate og er villige til at sætte sig ind i ny teknologi.

3D-printere findes i forskellige teknologier og ikke mindst prisklasser. Fra nogle få tusinde kroner til million-klassen, når det gælder de største produktionsprintere.

Det betyder, at der er mulighed for at en 3D-printer kan blive hver mands eje, og ikke kun for nørderne. Men der er også et marked for 3D-print servicebureauer. Og hvorfor kan det ikke være en niche, som nogle af de grafiske virksomheder kaster sig over. Det har i forvejen et set-up, der minder om 3D-processen. Men det kræver vilje til at sætte sig ind i de udfordringer, 3D-printprocessen giver. Det kan minde om den proces trykkerierne gennemgik, da branchen gik digitalt.

Og det gik mest smertefrit, for dem der prioriterede opgaven højt, og ikke forsøgte at køre det igennem som venstrehåndsarbejde.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder