Hey Flash, Time to Say Goodbye!

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 19 September 2016
OPDATERET: 19 September

Det er officielt. Google har besluttet at Chrome ikke længere skal understøtte Adobes Flash med udgangen af dette år. Desuden vil Apple, Microsoft og Mozilla heller ikke længere understøtte Flash, på deres webbrowsere. Så den gode gamle Flash har set sine sidste dage ved udgangen af 2016. Hvad indebærer det?

skaermbillede-2016-09-19-kl-19-46-21– Vi er overrasket over, at denne vigtige ændring ikke får nok opmærksomhed, ikke blot hos virksomheder inden for grafisk produktion, men i princippet alle virksomheder, der har en website, fortæller Jakob Adeltoft, CEO og stifter af det danske software-firma WebProof. WebProof har i dag også et søsterselskab i Miami.

Gennem publikationer, præsentationer, sociale medieaktiviteter samt deres proofing software, hjælper WebProof virksomheder og fagfolk inden for den grafiske branche med at procesoptimere alle grafiske processer. Herunder nu også advare om, hvad den manglende Flash browser-support vil indebære.

Jakob Adeltoft, finder ændringen så voldsom for alle med website og anden software, der typisk anvender Flash, at han finder udtrykket “Adobegeddon” rammende for det kaos, han forventer at komme om blot tre måneder.

– For mig at se bør Adobegeddon have mindst samme høje mediedækning og opmærksomhed som Mobilegeddon (Googles algoritme-opdatering fra 2015). Enhver større ændring i IT-verdenen, som kan påvirke mange brugere på globalt plan, bør fremhæves i overensstemmelse hermed. Hos WebProof har vi en fornemmelse af, at Adobe Flash-brugere kommer til at sidde tilbage og må klare sig selv, siger Jakob Adeltoft. Og han fortsætter:

– WebProofs egen collaboration- og proofing-software har fra starten undgået Flash. Den seneste udvikling i branchen bidrager stærkt til, at det var en rigtig beslutning ikke at være Flash afhængig. Det er noget Jakob Adeltoft anbefaler alle designere og fortsætter: ”Med HTML5 og anden hardcore programmering er det muligt at løse dette, men vær opmærksom på at denne programmering kan tage lang tid og typisk vil der altid i starten kunne opstå uforudsete bugs”.

– Typisk er fx kommentarværktøjer i online proofingløsninger, baseret på Flash, da det er mere sexy, men mange af disse skal først nu i gang med ny programmering, hvilket ikke bliver let at nå inden årsskiftet. Dette er blot ét eksempel på software, det kan betale sig at checke, så man ikke risikere at kundernes korrekturproces går i stå. Det er vel unødvendigt at nævne at WebProof kommentarværktøjer er Flash-fri, så her bliver der ikke problemer efter 31. december 2016, lyder slutkommentaren fra Jakob Adeltoft.

 

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01