Esben Mols: Nu er inkjet klar til at erstatte toner

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 22 June 2016
OPDATERET: 22 June

LaserTryk.dk fyldte en bus med omkring 45 medarbejdere og kørte til Düsseldorf. Medarbejderne var med både for at give dem en oplevelse, og for at de kunne få mulighed for at udvide deres horisont, og komme hjem med ny viden og inspiration.

Når så mange øjne ser og går på opdagelse i hver sit interesse-/fagområde, så kommer de hjem med ny viden og ideer til, hvad der også kan lade sig gøre, forklarer Esben Mols.

Det der gjorde størst indtryk på Esben Mols, den ene af de to, der startede Lasertryk.dk, var nok inkjet-teknologien.

– Da vi oplevede inkjet på Drupa tilbage i 2008, var der ikke mange, der troede på det. Men nu i 2016 er inkjet-tryk i en kvalitet, hvor det er på niveau med toner, og mange nye investeringer vil fremover være i inkjet, spår Esben Mols.

De digitale lak-muligheder gjorde også indtryk, og LaserTryk.dk investerede i en MGI-maskine. MGI kunne på Drupa fremvise nogle meget flotte print med lak, der gør det væsentligt enklere at arbejde med forædling i forhold til at arbejde med fx klicheer.

Herudover forventer LaserTryk.dk, at de inden for den nærmeste tid afgiver ordre på en rulle-inkjet-maskine, og når den er i hus regner de med at kunne tilbyde en A4 farvesidepris på under 10 øre. Det fortalte LaserTryk.dk også om, da de i foråret havde inviteret branchen til grafisk innovationsdag, hvor Esben Mols også forudså, at der fortsat vil ske en konsolidering i branchen.

– Om 10 år vil der nok kun være omkring 10-20 store trykkerier i Danmark, og så nogle mindre nichevirksomheder, fortæller Esben Mols.

Læs artiklen fra LaserTryk.dk’s grafiske innovationsdag her

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01