iGen’ens efterfølger

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 15 June 2016
OPDATERET: 15 June

På Xerox-standen mødte vi Lasse Heinrici, som engageret fortalte om iGen’ens inkjet-efterfølgere, Brenva og Trivor 2400.

2Xerox Brenva HD Production Inkjet PressArk-maskinen, Brenva, er en iGen med inkjet. Og kvaliteten kommer også snart på iGen-niveau, fortæller Lasse. Brenva er en maskine med mange muligheder. I starten mest transaktionsprint men efterhånden bliver der tale om mere og mere kvalitetstryk, fortæller Lasse Heinrici, der spår, at det danske marked inden for de næste 5 år vil være godt præget af de nye Brenva-maskiner. Omkring 50 styk vil der være i det grafiske landskab, forudser Lasse Heinrici. Udstyret vil løbende blive opgraderet, efterhånden som udviklingen sker, så det er muligt at være med fra starten og så opgradere i takt med, at der sker en forbedring af udstyret og kvaliteten.

 

Xerox’ rullebaserede inkjet-maskine er Trivor 2400. Den har en flot kvalitet, og kan køre med mange medier i høj hastighed, 168 meter per minut i farve og 200 i sort/hvid. På den korte bane er der nok plads til to-fire maskiner i Danmark, mener Lasse Heinrici.

Som noget nyt har Xerox nu også printhoveder, der sprøjter på medier som fx flasker og computere med meget mere.

Lasse Heinrici vil også gerne påpege vigtigheden af et godt workflow, som er nødvendigt, hvis de grafiske virksomheder skal have det optimale udbytte af maskinerne. Selv mener Lasse, at det er ærgerligt, at brugerne endnu ikke har fået øjnene helt op for Digital Publisher. Programmet gør det enkelt og let at producere en digital udgave af den trykte opgave. Det må vi blive bedre til at kommunikere, siger Lasse Heinrici.

Peter Yde med "ryg-reklame"
Peter Yde med “ryg-reklame”

Den danske favorit
Den nye Xerox-forhandler Peter Yde fra Hansen Print, støder til, og vi spørger, hvad der er mest interessant for det danske marked.

Det er Versant 2100 Press, lyder svaret ret klart. Det er en utrolig hurtig maskine med inline kalibrering, ufattelig stabilitet og fantastisk tryk. Den matcher oplag fra 1-1.500 og månedlige trykbehov omkring 40-250.000 print. Peter Yde forventer, at Hansen Print, vil sælge 5-10 Versant 2100 Press på det danske marked.

Skærmbillede 2016-06-15 kl. 12.40.39

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder