Canon: Inkjet erstatter offset – Toner komplementerer offset

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 June 2016
OPDATERET: 8 June

Sådan lød ordene fra Jeppe Frandsen, Canons vicepresident, på deres Drupa-pressemøde. Og Jeppe Frandsen uddybede med at fortælle, at Canon fortsat investerer i udviklingen af tonerbaseret print. Men der investeres også i den ink-jet baserede teknologi. Vi har i denne uges første nyhedsbrev blandt andet fortalt om Canons prototype på en inkjet maskine til B2 markedet (læs her).

Hans Dalmeijer, Canon Danmark, står sammen med et par forbløffede japanere foran canons prototype på en B2 printer – Voyager
Hans Dalmeijer, Canon Danmark, står sammen med et par forbløffede japanere foran canons prototype på en B2 printer – Voyager

Canon havde en af de helt store stande på Drupa, den fjerde største. Og den var godt fyldt med udstyr og mange nyheder. Fx var der europæisk premiere på ImagePRESS C8000VP, der printer op til 80 sider per minut. ImageStream 2400 blev også præsenteret live for første gang. Det er en fuldfarve inkjet printer til coatede medier.

Der var også en verdenspremiere med på standen: Océ ColorStream 6000 Chroma, der kan konfigureres med op til 6 farver. Maskinen bygger på den nye Chromera blækserie, der yder har en fin farvegengivelse, et større farverum og større optisk tæthed. 6000 serien, der består af fire modeller kan printe med en papirbredde op til henholdsvis 540 og 560 mm. Hastigheden er fra 48 til 127 m per minut i fuld farve, og 150 m i sort/hvid.

Arizona 2200_1_highres

På storformatområdet kunne man opleve en ny Arizona 2200 flatbed-printer med flot kvalitetsprint og en produktionshastighed på 63,4 kvm per time.

Canon har indgået nyt 3D partnerskab
På Canonstanden havde 3D sit eget område. Canon har indgået et strategisk partnerskab med Materialise, som er leverandør af Additive Manufacturing softwareløsninger og 3D printservices. Jeppe Frandsen så specielt et marked for salg af 3D printere inden for storformatmarkedet. På standen blev flere 3D printere fra 3D Systems, som Canon har et partnerskab med, præsenteret, lige som der var vist et bredt udvalg af eksempler på 3D printede produkter. Canon videreudvikler på 3D Systems udstyr på samme måde, som de med succes har videreudviklet Océ-udstyr.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01