Verdens hurtigste folieringsmaskine koster ikke en formue

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 March 2016
OPDATERET: 14 March

Har du behov for høj hastighed i folieringsprocessen, lancerer Neschen på Fespa en folieringsmaskine, der kan folie op til 12 meter i minuttet. Det gør den, ifølge Neschen selv, til verdens hurtigste og cirka 20 pct. hurtigere end den næsthurtigste.

Neschen har en lang tradition med at bygge folieringsmaskiner, men valgte i 2005, at købe den amerikanske high-end producent SEAL, og lægge al produktion i deres hænder. Sidenhen har man solgt SEAL, og nu valgt at genoptage produktionen i Europa.

Ud af det er der kommet to maskiner, som rummer summen af de erfaringer man har gjort over årene, fortæller Lars Nielsen fra den danske distributør NIZE equipment. De hedder holdsvis Coldlam og Hotlam og er, som navnene siger, til varm- og koldlaminering. Dog kan Coldlam faktisk varme op til 70 grader på toprullen. Hotlam varmer op til 160 grader på toprullen.

Udover varme muligheden er forskellen, at Hotlam er udstyret med svingbarrer, som gør det nemt at udskifte ruller. Hotlam har med sine fem føderuller mulighed for at laminere over- og underside samtidig.

– Hel konstruktionen er lavet i rustfrit stål og aluminium, som gør den robust og stabil. Rullerne trækkes af metalkæder, så der er ikke noget slup i fremføringen, siger Lars Nielsen og fortsætter:

De nye laminatorer fra Neschen betjenes stort set lige godt fra begge sider af maskinen
De nye laminatorer fra Neschen betjenes stort set lige godt fra begge sider af maskinen

– Der er tænkt meget over den praktiske hverdag. Når du folierer fleksible materialer er afstanden mellem rullerne så kort som overhovedet mulig, for at opnå størst mulig stabilitet. Når du folierer faste materialer, slår du et infeed bord ned med en enkel bevægelse, og maskinen kan endvidere betjenes fra begge sider. Styringen er helt elektronisk, så man skal fx ikke justere trykket ved at dreje på et håndtag.

De to Neschen maskiner kommer fuldt konfigurerede, hvilket vil sige, at prisen er for en komplet maskine. Der findes ingen tilkøbsmuligheder, eller skjulte merpriser, som de siger hos Neschen. De danske priser er endnu ikke fastsat, men hos Neschen oplyser man, at niveauet er omkring € 8.000 for Coldlam og € 13.000 for Hotlam.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01