Ricoh lancerer latex-farve med forlænget levetid

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 March 2016
OPDATERET: 14 March

Ricoh havde fokus på deres Pro L4100-serie, hvor de har opgraderet printhovederne til nyeste generation og har skiftet Mimaki-farven ud med deres egen nyudviklede AR Latex-farve.

Et af hovedbudskaberne omkring farven er, at levetiden som hyldevarer er forlænget fra ca. 6 måneder op til to år. Det sænker risikoen for at brænde inde med for gammel farve betydeligt.

Den nye farve kan tørre ved temperaturer helt nede på 45-60 grader. Det giver et lavere energiforbrug og mulighed for at printe et større spekter af varmefølsomme materialer.

Det er ifølge Ricoh også lykkedes at lave en farve med både højere pigmentering og højere viskositet. Det betyder, at farverummet er udvidet, og at hastigheden er sat op i printprocessen. Det sidste indebærer, at man kan printe op til 33 m2 i timen.

Ricoh ProL4000-serien kommer i to varianter 4030 og 4060, med mediebredder på henholdsvis 130 og 160 cm. De kan konfigureres med CMYK, CMYK plus orange og grøn eller som CMYK med orange, grøn og hvid.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01