Stibo overtager svensk trykkeri 

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 6 February 2016
OPDATERET: 6 February

Stibo Printing Solutions udvidet organisationen med købet af aktiviteterne i Sörmland Grafiska, som den 5. januar gik konkurs. Sörmland Grafiska har specielt arbejdet med produktion af magasiner og tidsskrifter.

Stibo Printing Solutions er en del af Stibo koncernen, der ud over Printing Solutions omfatter Stibo Systems og Stibo CCI.

Stibo Printing Solutions rummer følgende grafiske virksomheder: Stibo Graphic, som tilbyder rotationsproduktion. Color Print, som vi specielt kender for reklametryksager og kataloger. Scanprint, der er et all round trykeri. Stibo Media, der tager sig af reproarbejdet.

Søren Henriksen, CEO, Stibo Printing Solutions
Søren Henriksen, CEO, Stibo Printing Solutions

– Vi er i dag det største trykkeri i Skandinavien inden for magasiner, reklametryksager og kataloger, og kompetencerne hos Sörmlands Grafiska inden for især trykning af magasiner passer rigtig godt ind i vores strategi om vækst i Sverige og nærhed til eksisterende og nye kunder, siger direktør Søren Henriksen, Stibo Printing Solutions.

. Forventningen er at redde ca. 75 arbejdspladser. Samtidig styrker Stibo Printing Solutions sin position som Skandinaviens største trykkerivirksomhed inden for magasiner, reklametryksager og kataloger.

Den 5. januar gik Sörmlands Grafiska i Sverige konkurs. Aktiviteterne i trykkeriet er nu blevet købt af Stibo Printing Solutions – et selskab i Stibo koncernen, som gennem 200 år har drevet trykkerivirksomhed med overskud.

”Vi er i dag det største trykkeri i Skandinavien inden for magasiner, reklametryksager og kataloger, og kompetencerne hos Sörmlands Grafiska inden for især trykning af magasiner passer rigtig godt ind i vores strategi om vækst i Sverige og nærhed til eksisterende og nye kunder,” siger direktør Søren Henriksen, Stibo Printing Solutions.

Det er intentionen at fortsætte en stor del af produktionen i Katrineholm, hvor Sormland Grafiska har til huse, og dermed ca. 75 arbejdspladser, hvis vel at mærke opgaverne fortsætter med tilgå trykkeriet. Trykkeriet skifter navn til Sörmlands Printing

Søren Henriksen anser købet for ”the perfect match” i Stibo Printing Solutions bestræbelser på at vokse yderligere på det svenske marked.

– Vi har været i trykkeribranchen i over 200 år og vil også være det i de næste 200 år. Derfor har vi i en årrække deltaget aktivt i konsolideringen af branchen. Købet af aktiviteterne i Sörmlands Grafiska er en vigtig brik i en helt nødvendig konsolidering af trykmarkedet i Skandinavien. Vi driver en rentabel trykkerivirksomhed, og det vil vi også gøre med det nye køb, slutter Søren Henriksen.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01