Skive Offset udvider

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 25 January 2016
OPDATERET: 25 January

 
I sidste uge kunne man i Markedsførings nyhedsbrev læser overskriften: Mia-industri vejrer morgenluft. Med ”mia-industri” hentydes til den grafiske branche, og i artiklen udtaler GraKoms direktør Thomas Torp: – Det går ikke hurtigt frem, men for første gang i mange år er der en positiv forventning til fremtiden hos mange af vores medlemmer.
 

Stillingsannonce indrykket på sociale medier og på egen website
Stillingsannonce indrykket på sociale medier og på egen website

Hos Skive Offset oplever de også positive tendenser, og kan hver måned fremvise sorte tal på bundlinien. Det er så positivt, at de netop har annonceret efter to nye medarbejdere, en sælger og en ordrebehandler.
Annoncen er bragt i de digitale medier og der er i skrivende stund modtaget 40 henvendelser, og der er rigtig mange kvalificerede og relevante ansøgere, fortæller Jesper Frandsen fra Skive Offset.
Man skal udvikle sig i takt med tiden
I Markedsførings-nyhedsbrevet udtaler Thomas Torp også: – Men det er meget forskelligt, hvordan virksomhederne klarer sig. Vi har stadig en del medlemmer, der har det svært. De virksomheder, der klarer sig godt, og som ser positivt på fremtiden, er især dem, der har været innovative, og som har haft en særlig evne til at sætte sig ind i kundernes behov. Det er nemlig ikke sikkert, at de produkter, der skabte værdi for kunderne for ti år siden, gør det i dag.
Skive Offset har forstået at tænke innovativt. Næsten samtidig med at den økonomiske krise startede i 2008, havde de to store kunder, der fik produceret CD-omslag. De gik begge konkurs, og de sad på mere end halvdelen af omsætningen.
Jesper Frandsen, SKive Offset
Jesper Frandsen, Skive Offset

Det var hårdt, men Jesper Frandsen og hans kolleger besluttede, at de ville finde en vej til at overleve. Virksomhedens udstyr, som havde produceret CD-tryksagerne og kartonløsninger, kunne uden store problemer også producere emballage til andre produkter. Det krævede blot en mindre omstilling på efterbehandlingssiden.
Det var en løsning, der viste sig at være god. I dag er omsætningen fordelt cirka 50/50 mellem ”almindelig” tryk og emballage.
Det er i forædlingen og færdiggørelsen, der tjenes penge
Der er 27 medarbejdere i Skive Offset. I trykkeriet står der en 8 farve, en femfarve og en firefarve. Og så er der en meget veludstyret afdeling til færdiggørelse. Her kan også de klare rigtig mange forædlingsopgaver med lakering og varmfoliering.
De har en stor og alsidig færdiggørelsesafdeling hos Skive Offset
De har en stor og alsidig færdiggørelsesafdeling hos Skive Offset

– De produkter, vi er gode til, er dem, der kræver meget efterbehandling og forædling. I dag er den dyre trykmaskine en nødvendighed for at få opgaver i færdiggørelsen, hvor vi kan tjene penge, forklarer Jesper Frandsen.
Der arbejdes i treholdsskift i trykkeriet og i to hold i færdiggørelsen. Hver medarbejder kan betjene 3-4 forskellige maskiner. På den måde kan de 20 medarbejdere, der arbejder i produktionen, være rimelig fleksible.
Det kan også være nødvendigt, for der er stor spredning i kundegruppen – lige fra private kunder til de store i LEGO-størrelsen. Det betyder også, at opgaverne varierer meget og spænder fra små til store oplag.
Fremtiden: 10-15 % vækst
De to nye medarbejdere, som begge er en udvidelse af medarbejderstaben, er endnu ikke ansat. Men med den øgede fokus på salget, budgetteres der med en vækst i omsætningen på 10-15 %. Og indsatsen skal hovedsagelig ske inden for emballagemarkedet.
Emballager udgør cirka 50 % af omsætningen hos Skive Offset
Emballager udgør cirka 50 % af omsætningen hos Skive Offset

– Emballagemarkedet er i stigning, og mange emballagekunder køber også andre tryksager, så vi regner med de næste adskillige år at satse på emballagen, fortæller Jesper Frandsen.
Med den forventede omsætningsstigning vil der snart opstå et pres på produktionsapparatet. Så her vil der komme en investering inden for det nærmeste års tid. Om det bliver digitalt eller offset udstyr, er ikke besluttet.
– For mig er det springende punkt ikke enten digitalt eller offset, men derimod hvilke materialer, der kan produceres på i god kvalitet – og hvordan det er at efterbehandle, fortæller Jesper Frandsen, der ser frem til at byde to nye medarbejdere velkommen inden for kort tid.
 
 

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01