Industriel DTF og storformat i fokus hos Ricoh

PUBLICERET: 22 March 2024
OPDATERET: 22 March
Angelo Mandelli, produktudvikler i storformat, og Arne Roar Jøssang, Ricoh Norge, med den nye storformathybrid X20uv. De tror begge på stor interesse for maskinen. Foto: Anja Degerholm.

Ricoh stiller med ikke mindre end to stande på årets Fespa-messe: En med fokus på storformatløsninger og en med fokus på tekstiltryk. Begge stande tilbyder dugfriske produktnyheder.

På storformatsiden er det frem for alt den nye hybrid X20uv, der er i fokus. En maskine, der er udviklet i samarbejde med den kinesiske Flora og som et konkret svar på kundernes ønsker.

– Det er et strategisk samarbejde om at mindske afstanden mellem vores latexmaskiner og vores rigtige flatbed-printere. Tidligere havde vi ikke noget mellem entry-level-modellen og det højere segment, siger Angelo Mandelli, produktudvikler i storformat og flatbed-print hos Ricoh.

– Det er helt i tråd med de markedstendenser, vi ser, hvor kunderne efterspørger en hybridmaskine med stor fleksibilitet, og som kan køre både faste og fleksible medier, siger han.

UV-blækket er udviklet til at modstå både indendørs og udendørs applikationer og kan konfigureres med enten CMYK plus hvid eller hvid og klar (lak). Printhovederne i maskinen er sjette generation af Ricoh-hoveder, og Ricoh leverer også serviceapparat, logistik og ColorGATE RIP-software. Maskinen kan klare en mediebredde på to meter.

Det er første gang, at X20uv vises i forbindelse med en messe, og den vil blive kommercielt tilgængelig i løbet af maj måned.

– Det er en vigtig milepæl for os, og vi har allerede fået mange leads, hvilket viser, at der er stor efterspørgsel, siger Angelo Mandelli.

Interessen for det nye industrielle DTF-system er så stor, at der er venteliste til maskinen, siger Axel Stuhlreiter.
Industriel DTF-løsning

Der er også stor efterspørgsel efter en anden af Ricohs produktinnovationer: Pro D1600, som er et industrielt DTF-system med en egenudviklet efterbehandlingsløsning med et pulverrystesystem.

– Vi har endda en venteliste, fordi der er så stor efterspørgsel på maskinen, siger Axel Stuhlreiter, direktør for Ricoh Europes tekstilløsninger.

Det er en fuldstændig komplet linje, og den er udviklet til industriel produktion 24/7, en stabil og pålidelig arbejdshest. Maskinen har et roll-to-roll design, men takket være x-cutting kan den også skære filmen ned i mindre formater.

– Vi ser en stor efterspørgsel på industrielle DTF-løsninger blandt serigrafi-virksomheder, der ønsker at skifte til DTF, ikke mindst fordi det er svært at finde kvalificerede fagfolk. Men der er også stor interesse blandt online- og print-on-demand-trykkerier siger Axel Stuhlreiter.

DTG dækprint vækker opmærksomhed

En anden nyhed er DTG-printeren (direkte til tøjet) Ri 4000, som er beregnet til print direkte på polyestermateriale med indbygget forbehandling. Ri 4000 beskrives som en industribeklædningsprinter, der skal gøre det muligt for specialister at reagere hurtigt og kreativt på efterspørgslen efter små produktioner og skræddersyet sportstøj i polyester. Printeren bruger et nyudviklet Ricoh blæk, som producenten mener skal give levende og langtidsholdbare print, der bevarer deres tilstand gennem mange vaske.

Til sidst en lidt mærkelig nyhed: en dækprinter. Det er resultatet af, at Ricoh i 2018 købte LAC og dermed deres valvejet-teknologi med inkjet. Dyserne kan hæves og sænkes for at printe på dækket på trods af mønster og højdeforskel. Derudover bliver dækket ikke beskadiget af blækket. Udskrivning af et dæk tager cirka fem minutter.

Et lidt mærkeligt indslag på messen: en bildækprinter. Iliya Manalov får mange spørgsmål fra nysgerrige besøgende.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder