Antalis afholder åbent hus og 25-års jubilæum

PUBLICERET: 23 October 2023
OPDATERET: 23 October
Allan Lykkebaks 25 år i firmaet har budt på store forandringer og masser af udvikling.

Midt i en god periode med stabilt mediesalg og udsigt til en eksplosiv udvikling inden for interiør, slår Antalis dørene op for et 2-dages åbent hus-arrangement. Oven i et tæt pakket arrangement fejrer de samtidig at Allan Lykkebak har været 25 år i firmaet.

Det er en veloplagt Allan lykkebak der tager imod og fortæller, at han ikke har oplevelsen af at have været det samme sted i 25 år. Han siger:

– Jeg startede hos Udesen som handels- og engrosassistent, som primært var leverandør inden for udstyr, farver m.m til serigrafi. Siden fik jeg lov til at arbejde med kundeservice, indkøb og endte med at komme ud og sælge. Jeg var med til at sætte fokus på skilte og storformatsdelen med maskiner og medier som ellers ikke havde så stor fokus hos Udesen.

I 2001 blev Udesen overtaget af BührmannUbbens og i 2004 af Paperlinx . Allan Lykkebak fortæller, at det var en stor omvæltning at komme ind i en international koncern. Det betød blandt andet, at han kunne sætte endnu mere fokus på print- og mediebranchen, og herefter gik det stærkt.

I 2015 blev Paperlinx købt af Antalis og Allan fik ansvaret for den Grafiske del plus den Visuelle kommunikations del i Antalis DK og har siden også overtaget ansvaret for Visual kommunikation i Norden og Baltikum.

– På de 25 år har jeg arbejdet med fire forskellige ejere og med et hav af forskellige leverandører og produkter samt fantastiske kunder og kollegaer. Det har gjort, at jeg aldrig har fundet hverdagen ensformig. I det nuværende Antalis er vi et hold sammensat af solid erfaring, der er flere der har været her længere end mig, og så af friske yngre kræfter. Der er ingen der er vigtigere end andre i vores organisation, men vi et utroligt godt sammenspillet hold. Det betyder alt, set med mine øjne.

Marked med eksplosiv vækst

Det grafiske marked lider under et fortsat fald i volumen. Allan Lykkebak siger, at i forhold til sidste år er volumen på traditionelt grafisk papir nede med omkring 30% ud fra Importtallene til Danmark. Så hvis man alene beskæftiger sig med denne type produktion, vil man sandsynligvis være hårdt ramt. Men det er Allan Lykkebaks opfattelse, at langt de fleste af deres kunder har fået flere ben at stå på, og derfor bedre kan kompensere for nedgangen i det grafiske.

– Der er ikke ret mange Grafiske virksomheder, der ikke også har storformat i dag. Flere af dem har også bevæget sig ind på emballage eller etiketmarkedet og har på den måde fået et bredere forretningsfundament. På storformat ser vi en meget stabil udvikling og kigger vi over mod det relativt nye interior design marked, så er udviklingen nærmest eksplosiv. Fra 2015 og frem til nu er interior design 10-doblet på europæisk plan og den eksponentielle udvikling tror vi fortsætter. Derfor er det et af vores fokus punkter på åbent hus-dagene. Der er enorme muligheder i at indrette og opgradere med bl.a. folier.

Grøn omstilling kræver gode værktøjer

Den grønne omstilling får også et skud på åbent hus-dagene. For at imødekomme de mange stigende krav og forespørgsler, har Antalis udviklet sit eget scorecard-system til folier, så de kan klæde både skiltevirksomhederne og deres kunder bedre på. Det sker blandt andet ved hjælp af et Green Star-system, som fortæller og produktets klima og miljø profil. Allan Lykkebak forklarer:

– Det er jo ikke kun et spørgsmål om hvorvidt materialet indeholder fx PVC. Hvis PVC’en holder fem gange længere end en fiberbaseret folie, så skal man jo huske at tage 5x print samt udkørsel og opsætning med i den grønne beregning, og så kan PVC måske vise sig at være et okay alternativ – også på den grønne konto.

Antalis har udarbejdet et Whitepaper om PVC og kan på den måde være med til at der træffes bedre valg – både for økonomi og miljø – på dette område. På åbent hus-dagene vil der desuden være 30 minutters indlæg om, hvordan man kommer godt i gang med ”grøn” rådgivning samt mulighederne der ligger inden for Interior design.

Oplev 3 nye stjerneprodukter

På arrangementet vil Antalis vise tre af deres nye stjerneprodukter. Det drejer sig om den nye resinprinter Surecolor R5000 fra Epson, som Antalis har fået eneforhandling på i Danmark. De har allerede solgt deres første til CoolDeko i Odense.

Epsons Surecolor R5000 vil kunne opleves på åbent hus-arrangementet. På billedet ses Herman Brænder fra CoolDeko som netop har fået sin installeret.

De viser også den nye entry-level printer fra HP Latex 630W som kan printe med hvid farve. Den kan bundles med HP’s Latex 64 Plus Cutter i et produktivt set-up. HP’s farvekassetter er skabt i pap og kan, hvis man splitter bunden, der indeholder printhoved og elektronik, fra selve papkassetten returneres til HP mens papkassetten kan bortskaffes som almindeligt pap, fortæller product manager Erik Hvid fra Antalis.

Erik Hvid viser den nye HP Latex 630W printer frem sammen med cutteren Latex 64 Plus Cutter og retursystemet som sikrer, at elektronikken returneres til HP.

Endelig viser Antalis det nyeste skud på Summas skæreplotterstamme. S3 hedder modellen som ikke umiddelbart ligner en revolution, men snarere en evolution, som Erik Hvid udtrykker. Med en lang række forbedringer på elektronik og skæreværktøjer er der tale om en ny topmodel, der skulle give en mere stabil og præcis skæring.

Den nye Summa S3-skæreplotter kan også ses på Antalis’ åbent hus-arrangement. Det er den nye topmodel fra Summa.

Derudover vil der være fremvisning af Vanguard UV flatbed, HP Latex Hybrid flatbed, Olin Colours papir og masser af andre forskellige medier og maskiner, samt mulighed for at møde mange af vores leverandører.

Tid og sted

Antalis åbent hus afholdes den

1. og 2. november 2023
Kl. 10-16.00

på adressen

Wittrupvej 2
7120 Vejle Øst

Du kan tilmelde dig arrangementet her

Læs videre

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

Igepa køber Scandraft som integreres med Signcom

Signcoms ejer Igepa Group køber viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke i Sverige.
anders trillkott

Kunderne sætter dagsordenen på EWJ’s åbent hus-dag

Det er kunderne der bestemmer, når EWJ på torsdag den 23. november inviterer til åbent hus. Der er adgang fra 10-19 på Rosas Minde Vej 49 i Vejle Øst.
EWJ_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6