Fujifilms største transformation i 25 år

PUBLICERET: 11 May 2023
OPDATERET: 11 May
Business Lead hos Fujifilm Nordic, Tommy Segelberg, har generelt store forventninger til satsningen på emballage-segmentet, da Fujifilm tilbyder en bred vifte af muligheder. Især Imprinting-teknologien, hvor Fujifilms Samba-printhoveder kan monteres direkte i fx flexo- eller konverteringsmaskiner tror han går en stor fremtid i møde. Foto: Søren Winsløw

Det var første gang nogensinde, at Fujifilm afholdt en pressekonference på Interpack i Düsseldorf, som er en af emballageindustriens allerstørste messer. Under temaet ” A fresh look” (Med nye øjne) lagde de op til det, de selv kaldte den største transformation i 25 år.

– Vi er på en fantastisk rejse, den mest fantastiske i de sidste 25 år, indledte kommunikationschef Graham Leeson og blev fulgt op af Taku Ueno, Senior Vice President for EMEA, som fortalte, at Fujifilms tilstedeværelse på messen skulle vise deres stærke engagement i emballagemarkedet. Med sloganet ”Analogt – Digitalt – Bæredygtigt” ville de fortælle, at de ønsker at dække hele bredden af teknologier på emballagemarkedet, og hele tiden med bæredygtighed i fokus.

Kommunikationschef Graham Leeson listede Fujifilms  løsninger op for emballageindustrien på Fujifilms første pressekonference på Interpack nogensinde. Foto: Søren Winsløw
Ny low migration-flexofarveserie

Fujifilm er til stede med mange forskellige teknologier. De producerer deres egne farver til såvel flexo, som serigrafi og inkjet. I den forbindelse har de tilføjet en ny flexoserie af LED IDFC (low migration) farver og lakker. Det nye sæt fås i et fuldt spektrum af farver og er designet til etiket- og fleksible emballagemarkeder, hvor low migration er en nøgleprioritet.

Branchens hurtigste flexofremkalder

Med introduktionen af den nye PDW4260-flexofremkalder, tilbyder de mellemstore til store flexografiske virksomheder, der ønsker at bringe pladefremstilling in-house eller repro-huse, der ønsker at øge produktiviteten, en mere bæredygtig og effektiv pladefremstillingsproces.

Auto-feed-designet på den nye PDW4260-processor giver nem adgang til montering og vask af Fujifilms Flenex FW-plader, og dens indbyggede luftkniv og spraystænger giver en effektiv rengøring og tørring. Når den bruges sammen med Fujifilms Flenex FW vandvaskbare plader, vil den nye processor være branchens hurtigste, hævder Fujifilm.

Omfattende digitale muligheder

Vi har i en tidligere artikel omtalt de nye digitale produkter (link til tidligere artikel). Det gælder tonerprinteren Revoria PC1120, der med sine seks farvestationer kan printe blandt andet guld, sølv og lak. Det giver nogle enestående forædlingsmuligheder også på kraftigere karton.

Så er der de to inkjet-løsninger til henholdsvis fleksibel emballage i ruller og til arktryk – JetPress FP790 og JetPress 750S. FP790 vidner om Fujifilms stærke dedikation til at udvikle et produkt, som branchen har brug for. En printer til print på fleksible emballager i endeløse baner. I samarbejde med Nordmeccanica Group (baneføring), Henkel (lim) og Hybrid Software har de udviklet et produkt, der på et højt niveau tilgodeser branchens behov.
JetPress 750S har været på markedet i henved 10 år er state-of-the-art når det gælder kvalitet i inkjet arkproduktion.

På Fujifilms stand kunne man blandt andet se deres tonerbaserede 6-farveprinter, Revoria PC1120. I baggrunden ses den succesfulde inkjetprinter JetPress 750S. Foto: Pressefoto.
Imprinting åbner en verden af muligheder

Fujifilm udvikler deres egne Samba-inkjetprinthoveder, der anvendes i førnævnte digitale printere og som også bruges i andre leverandørers inkjet-printere.
Imprinting-teknologien, hvor man placerer et inkjet-printhoved til variable data,i fx en offsetmaskine, har været kendt længe, men har fundet begrænset anvendelse. Nu ser Fujifilm en interessant niche i Flexobranchen, hvor mange mindre flexotrykkerier og konverteringsvirksomheder kan opnå en spændende tilføjelse med denne teknologi ved at kunne tilføje high-end 4-farve variable data i deres produktionslinje.

Tommy Segelberg, Business Lead hos Fujifilm Nordic, fortæller, at han ser et stort potentiale i den Nordiske flexobranche, som består af mange mindre virksomheder. I det hele taget finder han Fujifilms satsning på emballagemarkedet meget interessant.

Nyt partnerskab i Skandinavien

Han fortæller også, at Fujifilm ikke vil sælge direkte i Skandinavien, men oplyser, at man kigger på en løsning for distributørkæden i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Læs videre

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01

Hurtig udskrivning med ny DTG-printer

Den er op til 25 procent hurtigere, er udstyret med en helt ny farve og har en markant bedre opløsning end sin forgænger.
Epson-Fespa_01

Glitrende akrylplader af genbrugt materiale

Green Cast Galaxy er et nyt udvalg af støbte akrylplader fremstillet med 100% genanvendt akryl, der kombinerer PMMA´s egenskaber med en særlig glittereffekt.
green_cast_01

De seneste nyheder

Simon Manley vinder World Wrap Masters

På FESPA-messen blev der over to dage kæmpet hårdt og I de sidste timer inden FESPA-messen lukkede gav han sit yderste og gik helt til tops.
wwm_01

Nize Equipment sætter fokus på kundeoplevelsen

Med oprettelsen af en helt ny stilling, har Nize Equipment sat det skarpe lys på on-boarding af især nye kunder.
nize_fespa_01

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01