Nyhed fra Automatica i München: Yaskawa HC30 Cobot med 30 kg løfteevne

PUBLICERET: 21 June 2022
OPDATERET: 21 June

Yaskawa HC30 30 kg cobot på Automatica i München

Den afgørende forskel mellem industrirobotter og cobotter er, at cobotter ikke behøver nogen sikkerhedshegn eller sikkerhedsscannere, fordi deres bevægelsesmoment af griber og nyttelast ved en fysisk kontakt med en person inde i cobottens bevægelsesområde er så lille – eller at opbremsningen sker så hurtigt – at kontakten ikke skader personen. Dette forudsætter naturligvis også, at gribere og det emne som flyttes også er “cobot-venligt”, så hvis man sætter en skarp slagtekniv ind som værktøj, bliver cobotten ikke sikkerhedsgodkendt uden indhegning.

Den første Universal Robots UR-5 – 5 kg – cobot blev introduceret i 2009, og selv om markedet for små cobotter er vokset dramatisk over årene, har markedet parallelt løbende efterspurgt cobotter med større løfteevne.

Efter især de japanske fabrikanter – Fanuc og Yaskawa – har introduceret deres cobotter er løfteevnen blevet forøget ganske betydeligt, og konkurrencen om de kraftigste coboter er nu i gang. For nogle uger siden skrev Sign, Print & Pack, at Fanuc netop har introduceret en 25 kg cobot, og nu kommer Yaskawa på Automatica i München med deres HC30 cobot med 30 kg løfteevne. Rækkevidden er på 1,7 meter, så det er nogle pænt store cobotter vi nu taler om.

Cobotterne fra både Fanuc og Yaskawa er faktisk “hybrid-cobotter” fordi, hvis deres arbejdsområde sikres med en scanner kan de fungere som normale industrirobotter med langt hurtigere cyklustider og dermed langt større produktivitet. På den måde kan man faktisk få det bedste fra både industrirobot- og cobot-verdenen, fordi hvis en person ikke er inde i arbejdsområdet kan robotten køre lynhurtigt i robot-mode, mens den automatisk skifter til det langsommere cobot-mode med personen i arbejdsområdet.

Sign, Print & Pack kan så også lige henvise til artiklen (27/05) om Veo Robotics, som har et nyt vision system, som kan gøre alle industrirobotter til cobotter. Der sker løbende en voldsom udvikling i robotverdenen.

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

AIM Robotics viser en robottiseret doseringsenhed på Automatica 2022

På Automatica i München mødte Sign, Print & Pack Mie Haraldsted fra AIM Robotics, som har udviklet en doseringshed, som kan monteres på en lille robot, i dette tilfælde en UR cobot.
Mie Haraldsted viser AIM Robotics' doseringsenhed på Automatica 2022

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6