Højeste ordrebeholdning i 10 år

PUBLICERET: 20 June 2022
OPDATERET: 20 June

Heidelberg udtrykker forsigtig optimisme i forbindelse med overgangen til det nye regnskabsår 2022/23. Koncernens ordrebeholdning på omkring €900 millioner pr. 31. marts 2022 er den højeste i ti år.

Som alle produktionsvirksomheder står Heidelberg dog over for nogle kraftige stigninger i materiale-, energi-, logistik- og personaleomkostninger, der sandsynligvis vil resultere i prisjusteringer. Men takket være væsentlige effektivitetsforbedringer er Heidelberg ikke desto mindre overbevist om at kunne forbedre salget fra €2,18 milliarder til omkring €2,3 milliarder i regnskabsåret 2022/23 samt øge driftsoverskuddet med mindst 8 procent.

Emballage og e-mobilitet driver væksten

Koncernen nyder godt af vækstinitiativer med fokus på de profitable kernemarkeder emballagetryk, digitale forretningsmodeller og e-mobilitetssektoren, som nyder godt af dynamisk vækst. For eksempel steg salget af ladestationer til elbiler (wallboxes) med over 120 procent til omkring €50 millioner i det foregående regnskabsår, og Heidelberg forventer yderligere tocifret vækst i indeværende år.

I regnskabsåret 2021/22 (1. april 2021 til 31. marts 2022) nød Heidelberg godt af koncernens omlægning i løbet af de foregående to år. Salget steg med 14 procent til €2,183 milliarder, hvilket opfyldte målet på mindst €2,1 milliarder. Der blev opnået betydelig vækst inden for både kommerciel og emballagetryk, med stigende efterspørgsel efter stort set alle produkter og i alle regioner, skriver Heidelberg i en pressemeddelelse.

Læs videre

Xeikon introducerer entry-level etiketprinter

Alle higer efter at få del i vækstmarkederne emballage og etiketter.
Xeikon_Label_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

Fortsat vækst i trykt emballage

Europæisk emballagekonference spår vækst de kommende år.
FOP_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6