Vandafvisende papir til komplicerede forsyningskæder

PUBLICERET: 30 May 2022
OPDATERET: 30 May

Smurfit Kappa har udviklet et vandafvisende papir. Det hedder AquaStop og er en del af Smurfit Kappas nye TechniPaper-portefølje. Den består af en række papirer designet til at håndtere selv de mest komplekse forsyningskæder.

AquaStop er vandafvisende takket være en speciel belægning, som tilsættes under fremstillingsprocessen. I modsætning til mange andre belægninger går det ikke ud over produktets genanvendelighed. Det kan genbruges på samme måde som standard papirbaseret emballage.

Det er designet til at modstå påvirkning af vand uden at blive beskadiget. Det gør det velegnet som e-handelsemballage og emballage til produkter som blomster, frugt og grøntsager, hvor der er behov for midlertidig beskyttelse mod vand. Det er også særdeles velegnet til brug under fugtige forhold, da æsken forbliver intakt, samtidig med at den beskytter indholdet. Det gør den til en velegnet løsning til transport og opbevaring af nedkølede produkter, hvor der er risiko for dannelse af kondens.

Lars Henriksson, vicepræsident for produktudvikling i Smurfit Kappa Paper Division, siger:
– Vores produktudviklingsteam har sammen med vores kolleger i Spanien skabt noget helt særligt, der har overlegen funktionalitet, samtidig med at det forbliver 100 % genanvendeligt.
Vi er meget begejstrede for AquaStop og mener, at det er et virkelig revolutionerende papir. Vi forventer, at det vil interessere mange af vores kunder, især dem, der transporterer varer i mere krævende miljøer, på grund af den tryghed, det vil give dem, at deres produkter forbliver i perfekt stand, selvom de udsættes for vand.

Læs videre

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Falder papirpriserne i 2023?

2022 var præget af megen turbolens på papirmarkedet. Flere fabrikker omlagde deres produktion, lukkede midlertidigt eller permanent og nogle gik konkurs. Andre har lavet et større udsalg i håbet om, at nogle vil investere i en papirfabrik.
kvarnsveden

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01